'Başbakan, bitmeyen evlerimizin anahtarını verdi'

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Temmuz 2007 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakan TÜRKTAN- Saadet KEFAL/ESKİŞEHİR, (DHA)

ESKİŞEHİR'in alt kademe AKP'li Tepebaşı Belediyesi'nin Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) yaptırdığı 644 konutluk Sıraevler Konutları'nın hak sahipleri, evlerinin kendilerine teslim edilmemesine tepki gösterdi. Hak sahipleri, Başbakan Erdoğan'ın kendilerine bitmeyen evlerin anahtarlarını verdiğini söyledi.

Yaklaşık 100 kişi, Sıraevler Toplu Konut alanında toplanarak basın açıklaması yaptı. Hak sahipleri, kendilerini inşaat sahası içerisine almak istemeyen özel güvenlik görevlileri ile bir süre tartıştı. Daha sonra konutların bulunduğu alan giden hak sahipleri ellerinde Türk bayrakları ile çeşitli yazıların bulunduğu pankartlar taşıdı.

Hak sahiplerinden Cengiz Çetin, 7 Temmuz 2007 tarihinde Eskişehir'e gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın düzenlenen törende Sıraevler Toplu Konutları'nda hak sahibi olan 6 kişiye anahtar teslim ettiğini söyledi. Çetin, ?6 kişininin anahtarlarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan verdi. Diğerlerimize ise 15 Temmuz'da anahtarların verileceği söylendi. Ne Başbakan Erdoğan'ın anahtar verdiği 6 kişinin ne de bizim evlerimiz bitirildi. Başbakan, bitmeyen evlerin anahtarlarını verdi'' diye konuştu.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın da bir ay önce kendileriyle görüştüğünü anlatan Cengiz Çetin, ?Unakıtan bize konutlarımızı kısa sürede bitirip teslim etme sözünü verdi. Ancak bu sözünde durmadı. Bakan Unakıtan Eskişehirspor ile uğraşmya başladı. Es-Es'e gelen Sergen Yalçın'ın tranfer ücretini soranlara hatır için geldiğini söyledi. Unakıtan hatır için Sergen Yalçın'ı getiriyor da mağdur olan bizlerin hiç mi hatırı yok ki sorunumumuza çözüm bulmuyor'' dedi.

Hak sahiplerinden bazıları da TOKİ'ye güvenerek toplu konutlara girdiklerini, ancak 2 yıl önce tamamlanıp kendilerine teslim edilmesi gereken konutlarının henüz tamamlanmadığını söyledi. TOKİ konutlarının müteahiti Ömer Osman Kılınç ile bir süre tartışan hak sahipleri daha sonra şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu, ardından da topluca İstiklal Marşı'nı söyleyip dağıldı.

Bu arada Sıraevler TOKİ inşaatında çalışan bir grup işçi de 3 aydır paralarını alamadıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber