HSK'dan 'Rabia Naz' incelemesi

HSK, Rabia Naz Vatan'ın ölümüyle ilgili soruşturmada, babası Şaban Vatan'ın "müfettiş incelemesi yapılması" talebi doğrultusunda inceleme başlattı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Nisan 2019 09:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
HSK'dan 'Rabia Naz' incelemesi

Hakimler ve Savcılar Kurulunca (HSK), Rabia Naz Vatan'ın ölümüyle ilgili soruşturmada, babası Şaban Vatan'ın "müfettiş incelemesi yapılması" yönündeki talebi doğrultusunda inceleme başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın 12 Nisan 2018'de hayatını kaybettiği olayla ilgili baba Vatan'ın başvurusu, Kurul gündeminde öne çekilerek öncelikli ele alındı.

Kurulun dün yaptığı toplantıda görüşülen başvuruyla ilgili inceleme izni verildiği öğrenildi. Buna göre, HSK müfettişleri, süreci denetleyecek ve baba Vatan'ın etkin soruşturma konusundaki iddialarını araştıracak.

Daha önce mülkiye müfettişleri tarafından Giresun'un Eynesil ilçesinde de inceleme başlatılmıştı.

Daha önce mülkiye müfettişleri tarafından Eynesil'de bir inceleme başlatılmıştı.

Ne Olmuştu?

Rabia Naz Vatan 11 yaşındaydı. Giresun'un Eynesil İlçesi'nde yaşıyordu. 12 Nisan 2018'de evinin önünde yaralı olarak bulundu. Kaldırıldığı Görele Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Kızının ölümünün, kendisine bir polis memurunun söylediği gibi atlayarak intihar sonucu meydana geldiğine ikna olmayan baba Şaban Vatan, hak mücadelesi ve adalet arayışı içine girdi. Kişisel çaba ve olanaklarıyla ulaştığı bilgi ve bulguları sosyal medyadan paylaştı.

Kızına siyah Doblo marka bir aracın çarptığını, hastaneye götüren ambulansın kamera kayıtlarının silindiğini, delillerin karartıldığını, karartmada, çarpan kişinin Ankara'ya uzanan yerel çıkar ve siyasi ilişkiler ağının etkili olduğunu iddia ediyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber