İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Üniversitenin yaptığı görevde yükselme sözlü sınavına iptal kararı

Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi, Adıyaman Üniversitesinin yaptığı görevde yükselme sözlü sınavında bir adayın başarısız sayılma işlemini iptal etti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 14 Nisan 2019 00:16, Son Güncelleme : 14 Nisan 2019 01:43
Üniversitenin yaptığı görevde yükselme sözlü sınavına iptal kararı

Adıyaman Üniversitesinin yaptığı görevde yükselme sınavında yazılı sınavda 82 alan aday, sözlü sınavda 40 puan verilerek başarısız sayılmıştır.

Açılan davada idare mahkemesi Üniversiteyi haklı bulmuştur. Memur, dosyayı istinafa taşımıştır. Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi, adaylara sorulan soruların sözlü sınav öncesi tutanağa bağlanmaması gerekçesiyle, aday yönünden sözlü sınavda başarısız sayılma işlemini iptal etmiştir.

İşte mahkemenin iptal gerekçesi:

"Yerel mahkemenin yaptığı irdeleme ve incelemede; ilgili yönetmelikte belirtildiği üzere her bir komisyon üyesi tarafından adaylar için ayrı ayrı değerlendirme yapıldığı ve adayların tamamına aynı dil bilgisi metninin okutularak eşitliğin sağlandığı belirtilmiş ise de; davacının katıldığı sözlü sınavda adaylara sınav konularına ilişkin bilgi düzeylerini ölçmek amacıyla sorulacak olan ve puanlamada da belirli bir ağırlığı oluşturan "a" hanesine ilişkin soruların tutanak altına alınmamış olması, adaylara okutulan metin sonrasında bu metin ile ilgili nasıl bir değerlendirme yapıldığının objektif olarak ortaya konulmamasma neden olduğundan, adaylara sorulan soruların sözlü sınav öncesi tutanağa bağlanması gerektiği halde bu usule aykırı olarak yapılan sözlü sınavda hukuka uygunluk bulunmadığı ve yerel mahkeme kararının da hukuka aykırı olduğu sonucuna varılmaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber