Unakıtan: Emekli ücretlerini eşitlemek istiyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2007 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, emeklileri tek çatı altında toplayacaklarını belirterek, ''Alınan ücretleri eşitlemek, hiç olmadı birbirine yaklaştırmak istiyoruz. Gelecekte çeşit çeşit emekliliği kaldırmak istiyoruz'' dedi.

Bakan Unakıtan, Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Eskişehir Şubesi Başkanı Arif Duru'yu konakladığı otelin toplantı salonunda kabul etti.

Emekli, sabit ve dar gelirli vatandaşlara öncelik verdiklerini anlatan Unakıtan, işçi emeklilerine iyi zamlar yaparak bugünlere geldiklerini kaydetti.

Unakıtan, kendilerinden önceki iktidarların yaptığı zamların çok düşük olduğu için maaşların yetersiz kaldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

''Yeni dönemde en fazla çalışma yapacağım kesim emekliler olacak. Emeklileri tek çatı altında toplayacağız. Memur emeklisi bu kadar, işçi emeklisi şu kadar alıyor olmasın. Alınan ücretleri eşitlemek, hiç olmadı birbirine yaklaştırmak istiyoruz. Gelecekte çeşit çeşit emekliliği kaldırmak istiyoruz. Önümüzdeki dönem bunu yapacağız. İşçi ve Bağ-Kur emeklileri bu durumdan daha çok faydalanacak. Memura doğru yaklaşacak. Ama (Size şu kadar zam yapacağım) diye vaatte bulunmuyorum. Bütçeye bakıp ona göre harekete edeceğim.

Toplumun alt gelir gruplarına daha fazla aktarma yapacağım. Böylece gelir dağılımındaki adaletsizliği düzenleyeceğim. Sosyal barışı sağlayacağız.''

''EMEKLİSİNE BAKAMAYAN DEVLETTEN HAYIR GELMEZ''

Yaptıkları zamları yeterli görmediğine işaret eden Maliye Bakanı Unakıtan, ''Eskiden 8 kişi çalışıp 1 kişi emekli oluyordu, şimdi ise 1 kişi çalışıp 1 kişi emekli oluyor. Genç yaşta emeklilik bize çok büyük sekte vuruyor. Sosyal güvenlik kurumlarının açıklarına geçen yıl 23,5 katrilyon ödeme yaptık. Emeklisine bakamayan devletten hayır gelmez. Önümüzdeki dönem size öncelik vereceğiz.'' Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Şube Başkanı Arif Duru da, Maliye Bakanı Unakıtan'a işçi emeklilerinin sorunları içeren bir dosya sundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber