Eğitim sen: OKS'deki hatanın nedeni yanlış kadrolaşma

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 17 Temmuz 2007 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen Başkan Aladdin Dinçer OKS'de başarı puanlarının yanlış hesaplanmasının Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki kadrolaşmaya bağladı. Dinçer, ?Okullara tecrübesi olmayan imam hatip çıkışlı eğitimciler yerleştirilse bu son kaçınılmaz olur? dedi.

Eğitim-Sen Başkanı Aladdin Dinçer, OKS'de yaşanan puanlama hatasını okullardaki yanlış kadrolaşmaya bağladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulların yönetim kademelerine eğitim tecrübesi olmayan kişileri yerleştirdiğini söyleyen Dinçer, ?İmam Hatip çıkışlı eğitimcilerden oluşan bakanlığın bu tür skandallara imza atması şaşırtıcı değil? dedi

AK Parti hükümetinin başa geldiği günden beri eğitim kadrolarına işin özelliklerini bilen, bilgi, beceri ve donanım sahibi kişilerden çok siyasal anlayışına yakın kişileri göreve getirdiğini söyleyen Dinçer NTVMSNBC'ye şunları söyledi:

BİR GECEDE 9 BİN KİŞİ ATANDI

?Yanlış kadrolaşmanın en son örneği 13 Nisan'da yayınlanan Yönetici Atama Yönetmeliği'nde yaşandı. Bu yönetmelikle bir gecede 9 bin kişiyi eğitim kadrolarına atandı ve okullara müdür ya da müdür yardımcısı oldu. Kitap inceleme ve araştırma konusunda hiçbir deneyimi olmayan öğretmenleri Adıyaman, Van gibi kendi siyasal düşüncelerine yakın olan yerlerden alıp Talim Terbiye Kurulu'nda geçici görevlerle görevlendirdi. öyle bir kadrolaşmayla bakanlığın bu tür skandallara imza atması şaşırtıcı değil. Eğitimcilerde olması gereken kriterlerin birtakım ölçme ve değerlendirme yöntemleriyle tespit edilmesi gerekir.?

HESAPLAMALAR ŞAİBELİ OLABİLİR

?Ayrıca bu yıl uygulanan İlköğretim Başarı Puanı ile ilgili şaibeli durumlar da sözkonusu.. Çocuk 6. sınıfta okurken, 8. sınıfta İlköğretim Başarı Puanı'yla karşı karşıya kalacağını bilmiyordu, ancak uygulama 8.sınıfta getirildi, notlarda bize göre şaibeli durumlar var. Bazı illerin bazı okullarında kazananların oranı çok ciddi anlamda yüksek. Yani kendilerine yakın insanların çocuklarının başarılı olması için de böyle bir şey yapılmış olmasından endişeliyiz. Çünkü Anadolu'da, Anadolu liseleri ya da gözde diğer okulların öğrencileri büyük oranda, o bölgenin ileri gelenleri ve eşrafının çocuklarından ek kontenjanlar alınarak oluşturulur. Açıkcası biz bu durumdan da kaygılıyız.?

SORUN SADECE BİLGİSİZLİK DEĞİL, KASIT DA OLABİLİR

?5 okul müdürünün günah keçisi seçilip açığa alınması çözüm değil. Başka müdürler de görevden alınabilir ama okul müdürlerinin görevden alınmasını dikkatsizlik ya da özensizlik deyip geçmemek lazım, çünkü burada kasıt da olabilir, başka ilişkiler de olabilir. Çünkü eğitim hızla rant alanına dönüştü ve ticarileşti. Eğitimde her yol mübah sayılmaya başlandı ve her türlü parasal ilişki bu alanda kirlilik yarattı.?

PUANLAR TEKRAR HESAPLANSIN YA DA SINAV İPTAL EDİLSİN

?Teknik olarak işi bilmemek, işin vasıflarına sahip olmamak, birtakım görevlere getirilen kişilerin yetersizliğine, kayırmacı ve korumacı davranışlar eklenince OKS arapsaçına döndü. Bize göre öncelikle İlköğretim Başarı Puanı'nın yeniden incelenmesi ve tümden bir düzeltme yapılmalı ya da bu uygulamadan vazgeçilmeli. Bunların hiçbiri yapılamıyorsa sınav iptal edilmeli ve yeniden yapılmalı.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber