Ezine Devlet Hastanesinden, 'yolsuzluk' iddiasına yalanlama

Cumhuriyet Gazetesindeki Yolsuzluk İddialarına Yalanlama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Nisan 2019 17:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Ezine Devlet Hastanesinden, 'yolsuzluk' iddiasına yalanlama

Cumhuriyet Gazetesindeki Yolsuzluk İddialarına Yalanlama

11.04.2019 tarihinde Cumhuriyet Gazetesindeki "Devlet Hastanesinde Yolsuzluk Skandalı" başlıklı yazıya, Ezine Devlet Hastanesi Yönetimi tarafından Hastane web sitesinden açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada; Bahsi geçen iddialar gerçeği yansıtmamaktadır, denildi.

İŞTE O AÇIKLAMA

EZİNE DEVLET HASTANESİNDEN BİLGİ NOTU

Cumhuriyet Gazetesinde 11.04.2019 tarihinde Şeyma PAŞAYİĞİT tarafından kaleme alınan ve "Devlet Hastanesinde Yolsuzluk Skandalı" başlıklı yazıda, Ezine Devlet Hastanesinin Kantin İhalesi ile ilgili bahsi geçen iddialar gerçeği yansıtmamakta olup konu hakkındaki açıklamalarımız aşağıda yer almaktadır:

Kantin kiralama ihaleleri 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre yapılmaktadır. 18.05.2016 tarihinde ihalesi gerçekleştirilen Ezine Devlet Hastanesi poliklinik kantini ve acil servis büfesi kiralama işinde ihaleyi kazanan S... T.... ile 28.05.2016 tarihinde sözleşme imzalanmıştır.

S... T.... sözleşmeye istinaden ödemesi gereken kira bedellerini zamanında ödemediğinden sözleşmesi fesh edilmiş, teminatına el konulmuş, hakkında yasaklama işlemi yapılması için Bakanlığımıza yazı yazılmış ve sonucunda 26.01.2019 tarih ve 30667 sayılı Resmi Gazete ilanı ile 1 yıl süreli Bakanlığımız ihalelerine katılmaktan yasaklama kararı almıştır.

Vadesinde ödenmeyen kira bedellerine ilişkin hesaplama yapılmış ve alacak tutarı tespit edilmiştir. Borcun tahsiline ilişkin Çanakkale 3. İcra Dairesinde icra takibi başlatılmıştır.

Ezine Devlet Hastanesi poliklinik kantini ve acil servis büfesi kiralama işinde Hastane Baştabipliğince 26.02.2019 tarihinde yeniden kiralama ihalesine çıkılmış, en yüksek teklifi veren Egerya Kantin İşletmeciliği firması ile üç yıllık sözleşme imzalanmıştır.

Sözleşmesi fesh edilen S... T.... kantini tahliye etmiş ve yeni firmaya yer teslimi yapılmıştır. 28.03.2019 tarihinden itibaren de Egerya Kantin İşletmeciliği firması Ezine Devlet Hastanesinin poliklinik ve acil servis büfesi kantinini işletmeye başlamıştır.

EZİNE DEVLET HASTANESİ YÖNETİMİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber