KDK'dan ayrımcılığa sıfır tolerans

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), 7 sığınmacı öğrencinin okulda ayrımcılık ve şiddet iddialarını inceledi. Öğrenciler, eğitim hayatına kazandırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Nisan 2019 10:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
KDK'dan ayrımcılığa sıfır tolerans

Okullarında "ayrımcılık" ve "şiddet" gördüklerini ileri süren ve yaşları 9 ila 15 arasında değişen Suriyeli yedi öğrenci ve ailelerinin başvurusu üzerine KDK'yı teyakkuza geçirdi. Türkiye'nin farklı bölgelerinde Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı okullara devam eden Suriyeli öğrenciler Meryem, Teysir, Nureddin, Huzeyfe, Abdulhekim, Mariye ve A.S.M.'nin şikayetlerini inceleyen KDK, ilgili kurum ve kuruluşlarla yürüttüğü çalışma neticesinde sığınmacı çocukların mağduriyetlerini giderdi. Okulu bırakma aşamasında olan sığınmacı çocuklar KDK'nın girişimleri sonucunda okullarına geri döndüler.

Başvurular arasında, "kıyafet alamadığı için okuldan atılma tehdidi, yetersiz Türkçe nedeniyle öğretmen şiddeti, akran zorbalığı, diğer öğrencilerin taşlı sopalı saldırısı, bazı öğrenci velilerinin aşağılaması, sözlü taciz ve hakaret" iddiaları da yer aldı. Suriyeli öğrencilere ve ailelerine gönüllü destek sağlayan Sığınmacı ve Göçmenler Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM) ile bağlantıya geçilerek ortak çalışma yürütüldü. Çocuklar için ayrıca pedagog görevlendirilip sosyal uyum programları da hayata geçirildi.

Yelda GÖKDAĞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber