Adana'daki FETÖ davasında 1 kişi tahliye edildi

Örgüt "mahrem imamları" ile ankesörlü ve büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştiği iddia edilen eski asker 2'si tutuklu 5 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Nisan 2019 15:55, Son Güncelleme : 15 Nisan 2019 15:55
Adana'daki FETÖ davasında 1 kişi tahliye edildi

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, örgüt ''mahrem imamları'' ile ankesörlü ve büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri iddia edilen eski asker 2'si tutuklu 5 sanığın yargılanmasına başlandı.

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Y.B, A.B. ve Y.K. ile avukatları katıldı.

Tutuklu sanıklar Ömer Cankut ve İbrahim Bakır ise duruşmaya bulundukları cezaevlerinden SEGBİS aracılığıyla katıldı.

Mahkemede savunması alınan sanık eski astsubay Y.K, 2006 yılında örgüte ait dershane ve evlere gittiğini söyledi.

FETÖ evlerinde kendisine asker olması yönünde yönlendirmede bulunulduğunu belirten Y.K, şöyle devam etti:

''Ben astsubaylık okulunu kazandıktan sonra Tanju kod adlı örgüt abisi beni sabit hatlar üzerinden arıyordu. Tanju'yla Ankara'da görüşmeye başladık. Daha sonra Halit kod adlı örgüt mensubu beni sabit hatlardan arayıp sohbet toplantılarına çağırmaya başladı. Ben numaramı değiştirdikçe ısrarla beni arıyorlardı. Hatta bana 'Sen gelmezsen biz geliriz' dediler. İzmir'e tayinim çıktığında Tanju beni arayarak örgüt abileriyle görüşüp görüşmediğimi sordu. Benim tüm bildiklerim bundan ibarettir. Beraatimi talep ederim.''

Savunması alınan diğer sanıklar ise FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmadıklarını öne sürerek beraatlerine karar verilmesini talep etti.

Cumhuriyet savcısı ise dosya kapsamındaki mevcut delil durumu dikkate alınarak tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verilmesi ve eksik hususların giderilmesi yönünde görüş bildirdi.

Mahkeme heyeti de sanık İbrahim Bakır'ın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar vererek eksik hususların giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber