İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Satılmadı denilen okuldan sürgün

Eğitim yılının ortasında devredilen Fatih Özel Çapa Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin 11. sınıf öğrencileri Bağcılar'a gönderildi

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 16 Nisan 2019 07:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Satılmadı denilen okuldan sürgün

Milli Eğitim Bakanlığı'nın iki müfettiş görevlendirdiği 'rezalet soruşturması'nda sona gelindi. Bu arada yeni gelişmeler yaşandı. Gazetemizin gündeme taşıdığı olayı okul yönetimi, kendi yöneticileri Alaattin Pilot'un "Devir sözleşmesi oldu. Gelecek dönem için yeni yönetim çalışmalarını yapıyor" açıklamasına rağmen lisenin satılmadığını söylemişti.

Gazetemizi yalanlamaya kalkışan okul yönetiminin gelecek sene staj yapacak 60 kadar 11. sınıf öğrencisini ortada kalmaması için Bağcılar Özel İstanbul Hayat Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'ne gönderdiği tespit edildi. Çaresiz bırakıldıklarını söyleyen veliler, okul yönetimine tepki gösterdi. İsmini açıklamak istemeyen bir veli "Evlatlarımız sağlık lisesinden mezun olmasını istediğimiz için böyle bir yöntem kullanıldı. Öğrencilere bir servis tahsis edildi. Çocuklar Çapa'da bir noktada buluşup haftanın belli günlerinde servisle Bağcılar'a götürülüyor" dedi.

Çapa'daki 246 öğrencili Fatih Özel Sağlık Meslek Lisesi eğitim yılının ortasında Anadolu Lisesi yapılmak üzere başka bir kuruma satılmış, maaşlarını alamayan öğretmenlerin tamamına yakını istifa etmiş, öğrenciler ortada kalmıştı. Bunun üzerine hem bakanlık hem de İstanbul Valiliği soruşturma başlatmıştı.

Mahmut Özay

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber