İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Maltepe çözüldü, sırada Büyükçekmece var

Maltepe oyların sayım işlemlerinin bugün tamamlanması bekleniyor. Ancak, usulsüz seçmen kaydından dolayı Büyükçekmece için yapılan olağanüstü başvuru henüz karara bağlanmış değil.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Nisan 2019 10:04, Son Güncelleme : 16 Nisan 2019 10:32
Maltepe çözüldü, sırada Büyükçekmece var

Yüksek Seçim Kurulu dün aldığı kararla, Maltepe 1 ve 2 Nolu sandık kurullarında, 10 sandık özelinde yapılan, yeniden sayım işlemlerinin iptaline dönük kararı iptal etmişti. Bu karar akşam saatlerinde Maltepe sandık kurullarına tebliğ edilmişti. Dün itibariyle sayılmayan 129 sandık kalmış olup, sayım işlemlerinin bugün sona ermesi bekleniyor.

Diğer taraftan, Maltepe sandıklarındaki sayım işlemlerinin sona ermesi, İstanbul seçim sonuçları için sadece bir aşama..

Ak Parti'nin, usulsüz seçmen kaydı nedeniyle Büyükçekmece ilçesi için yaptığı olağanüstü itiraz başvurusu, delillerin eksik olması nedeniyle henüz YSK'da karara bağlanmadı

YSK, Büyükçekmece görüşmesini erteledi

Büyükçekmece ilçesiyle ilgili tartışmaların da nihayet ermesi sonrasında il genelinde birleştirme tutanağı düzenlenebilecek ve bu durumda Ak Parti, İstanbul'da seçimlerin tümüyle yenilenmesi talebiyle İstanbul için Olağanüstü itiraz başvurusunu yapabilecektir. Ak Parti'nin il birleştirme tutanağı sonrasında, kanuna göre, başvuru için bir haftalık süresi bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber