Parti değişti, olan yine sendika üyelerine oldu

Her seçimde yaşadığımız parti değişikliği sonrasında, bir kez daha olan yine sendika üyesi işçilere oldu

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Nisan 2019 11:10, Son Güncelleme : 16 Nisan 2019 10:58
Parti değişti, olan yine sendika üyelerine oldu

31 Mart 2019 yerel seçimleri sonrasında bir çok il ve ilçede parti değişikliği oldu.

Daha önce Ak Parti'de iken Hak İş ve Memur Sen konfederasyonlarına ait sendikalara üye yapılan kamu personeli, parti değişimi ile birlikte bu kez de DİSK ve KESK'e bağlı sendikalara üye olmaları için baskıya uğradı.

Sendika üyesi olmanın, memur özelinde pek bir ayrıcalığı bulunmamaktadır. Sendika üyesi olana Devlet, sendika üyelik aidatı vermekte ve bu aidat direkt olarak sendikanın kasasına yatırılmaktadır. Yani memura kalan bir şey yoktur. Görevde yükselme olsun, nakil işlemleri olsun eğer hizmeti puanı uygulaması yoksa yine her şey torpile göre yürütmektedir.

Sendika üyesi olmak, sadece kim güçlü ise, onun şerrinden emin olmayı sağlamaktadır.

İŞTE 31 MART SONRASI PARTİ DEĞİŞİKLİĞİ OLAN İLLERDE YAŞANANLAR

Hak-İş Sendikası temsilcisine göre İstanbul Küçükçekmece'de Hizmet-İş üyesi bin 200 işçinin tamamı görevlerinden baskı yapılarak istifa ettirildi. İşçilere, DİSK üyesi olmamaları halinde işlerine devam edemeyecekleri belirtildi. Bu bin 200 kişinin tekrar göreve dönemeyebileceği belirtiliyor.

Küçükçekmece'de Memur-Sen'e bağlı Bem-Bir- Sen üyesi 360 kişinin de istifası istendi.

Esenyurt'ta da aynı şekilde işçilere baskı yapıldı. Bem-Bir- Sen üyesi 260 kişi görevinden istifa ettirildi. Sendika değiştirmeleri ve KESK bünyesine girmeleri halinde işe alınacakları söylendi.

Ankara Elmadağ'da, baskı ve tehditlerden dolayı, 1 No.lu Şube Başkanı Feridun Güneş, belediye önünde basın açıklaması yaptı

Bem Bir Sen Başkanı Levent Uslu, Başkanlar Kurulunda yaptığı açıklamada, özellikle Bayburt, Bozüyük, Sorgun, Tosya, Elmadağ, Ödemiş ve Çankırı belediyelerinde çalışan Bem-Bir-Sen üyelerinin hepsinin başka sendikaların baskıları sonucu istifa ettirildiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber