Vali ve Kaymakam atamalarında cinsiyet ayrımı yapılmayacak

Haber Giriş : 16 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı, başta Vali ve kaymakamlar olmak üzere kamu görevlilerinin atamalarında cinsiyet ayrımını kaldıracak bir karar aldı. Bakanlık, 1986 tarihli yönetmelikteki, ``Meslek mensuplarında kocaya bağlı atama esastır`` hükmünü ``Eşe bağlı`` şeklinde değiştirdi.

İçişleri Bakanlığı`nın ``Kocaya bağlı atama`` hükmünü ``Eşe bağlı atama`` şeklinde değiştirerek, atamalarda evlilikte erkeği esas alan kriterini değiştiren Mülki İdare Amirleri Atama, Değerlendirme ve Yerdeğiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapan Yönetmeliği Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

AB çerçevesinde Anayasa ve yasalarda yapılan değişikliklere de paralel olacak şekilde yönetmelikteki ``Meslek mensuplarında kocaya bağlı atama yapılır`` hükmü, ``Meslek mensuplarında eşe bağlı atama yapılır`` şeklinde değiştirildi. Böylece vali ve kaymakamlar başta olmak üzere mülki amirlerin atamalarında evlilik ici cinsiyet ayrımı yapan ve erkeği öne çıkaran kritere son verilerek atama kararlarında eşler eşit hale getirildi.

Yönetmeliğe göre artık kamu görevlilerinin atama ve değerlendirmelerinde performans da etkili olacak. Yönetmelikle atama, değerlendirme ve yer değiştirmelerde dikkate alınacak ``hizmet gerekleri``, ``sicil``, ``liyakat`` ve ``kıdem`` kriterlerine ``performans`` da eklendi.

Yeni yönetmelikte de atama, değerlendirme ve yer değiştirmeler yılda bir yapılacak. Ancak eski yönetmelikte görevlilerin Eylül ayında göreve başlamasını sağlayacak şekilde gerçekleştirilecek uygulama, bundan sonra Ağustos ayına yetişecek şekilde gerçekleştirilecek.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber