İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bahar ayında Doğu'ya kar süprizi

Hakkari ve Yüksekova ilçesi, nisanda kar yağışıyla beyaza büründü.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2019 11:59, Son Güncelleme : 17 Nisan 2019 11:59
Bahar ayında Doğu'ya kar süprizi

Kent merkezi ve Yüksekova'da etkili olan sağanak, gece yerini kar yağışına bıraktı. Kar nedeniyle evlerin çatıları, araçlar, ağaçlar ve yüksek kesimler, beyaz örtüyle kaplandı.

Bazı vatandaşlar, araçlarının üzerinde biriken karı temizledi.

Vatandaşlardan Cihan Ayaz, Hakkarililerin uyandıklarında kenti beyaz örtüyle kaplı görünce şaşkınlık yaşadığını dile getirdi.

Bahar ayında Doğu Anadolu'da kar yağışı etkili oldu

Erzurum, Kars ve Ardahan'da gece saatlerinde etkili olan sağanak sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı.

Kentte iki gündür aralıklarla devam eden sağanak, sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Sabahın erken saatlerinde okul ve iş yerlerine giden vatandaşlar kar sürpriziyle karşılaştı.

Kar yağışı nedeniyle kent merkezi kısa sürede beyaza büründü. Bazı vatandaşlar araçlarının üzerinde biriken karları temizledi.

Vatandaşlardan Ataman Bezer, Kars'ta Nisan ayında kar yağışının normal olduğunu önceki yıllarda da yağışın etkili olduğunu söyledi.

Kar yağışı nedeniyle araç üzerinde biriken karları temizlediğini ifade eden Bezer, "Kars'ta Nisan ayında kar yağması gayet doğal, 30 yıl önce 26 Haziran'da Kars'a kar yağdığını hatırlıyorum. Nisan, Mayıs değil Haziran'da Kars'a kar yağdı burası için normal bir durum." dedi.

Sarıkamış ilçesinde gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı ilçeyi beyaza bürüdü. Kar kalınlığı ilçe merkezinde 10 santimetre olarak ölçüldü.

Vatandaşlardan Çetin Demirci, baharı beklerken kış geri geldiğini belirterek, ""Sabah kalktığımızda her taraf karla kaplıydı, bizde kürekleri alıp karları kürüyoruz." dedi

Karayolları ekipleri kar küreme çalışması başlattı. Kar yağışına sevinen çocuklar, okulların bahçesinde kardan adam yaptı kar topu oynadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber