İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kazada bacağını kaybeden kadın, kusurun kendisinde olmadığını kanıtladı

Tatil için geldiği Antalya'da otobüsün çarpması sonucu bir bacağı diz altından kesilen ve olaydan sonra hazırlanan tutanakta yüzde 100 kusurlu olduğu belirtilen Ukraynalı öğretim üyesi Olena Mulyk Sert, asli kusurun kendisinde olmadığını kanıtladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2019 11:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Kazada bacağını kaybeden kadın, kusurun kendisinde olmadığını kanıtladı


-
- Sert, bilirkişi ve savcılığın durumu yeniden değerlendirmesiyle düzenlenen yeni rapora göre araç sigortasından 172 bin 354 lira tazminat aldı

MUSTAFA YILMAZ - Tatil için geldiği Antalya'da otobüsün çarpması sonucu bacağını kaybeden ve olayın ardından hazırlanan tutanakta tam kusurlu olduğu belirtilen Ukraynalı öğretim üyesi, asli kusurun kendisinde olmadığını kanıtlayarak tazminat kazandı.

Ülkesinde Politechnic University'de matematik eğitimi veren Olena Mulyk Sert, geçen yıl ağustos ayında eşi Mehmet Sert ile tatilini geçirmek üzere Antalya'ya geldi.

"Cep" olarak bilinen otobüs durağına ayrılmış yolda bir otobüsün çarptığı Ukraynalı kadının sol bacağı, kaldırıldığı hastanede yaklaşık iki ay süren tedavisi sırasında diz üstünden kesildi.

Kazanın ardından olay yerinde tutulan tutanakta ve bilirkişi raporunda tam kusurlu olduğu belirtilen Sert, eşinin ailesinin yaşadığı Bursa'da bir hasar danışmanlık şirketine başvurdu. Şirketin avukatlarının başvuruları sonucu düzenlenen uzman bilirkişi mütalaası üzerine Olena Mulyk Sert'in aslında tali kusurlu sayılması gerektiği, asli kusurun otobüs sürücüsünde olduğu tespiti, Sigorta Tahkim Komisyonuna sunuldu.

Raporun kabul edilmesinin ardından araç sigortasından 172 bin 354 lira tazminat kazanan Sert, ayrıca maddi ve manevi tazminat ile sigortadan protez için ödeme almak amacıyla gerekli başvurularını yaptı.

Protez bacakla hayatını sürdüren Olena Mulyk Sert, kazanın "cep" olarak bilinen yolda yaşandığını söyledi.

Yaya geçiş çizgileri ve herhangi bir işaretçinin olmadığını öne süren Sert, bu durumun kendisini hataya sürüklediğini dile getirdi.

Yolun karşısına geçmek istediği sırada otobüsün kendisine çarptığını anlatan Sert, "Ben o cepten geçmek istedim, otobüs sürücüsü aniden yola girdi." dedi.

- "Bilirkişi ve savcılık, durumu yeniden değerlendirdi"

Mehmet Sert de kazanın, Kurban Bayramı tatilinde bir akşam kaldıkları otele dönerken meydana geldiğini aktardı.

Olayın ardından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine gittiklerini kaydeden Sert, "Ayağının kesilmesi gerektiğine karar verildi. Bacak kesildi, ardından ameliyat süreçleri başladı. Üst üste 6 ameliyat oldu, 63 gün hastanede kaldık. Sonra da yaraların iyileşmesini ve protez takılması aşamasını bekledik." ifadelerini kullandı.

Sert, eşi hayatta kaldığı için şükrettiğini belirtti.

Kaza anında tutulan tutanakta, eşinin yüzde 100 kusurlu olduğu tespitine yer verildiğini iddia eden Sert, "Bilirkişi ve savcılık, durumu yeniden değerlendirdi. Biz haksız durumdayken haklı duruma geçtik." değerlendirmesinde bulundu.

...danışmanlık şirketi sahibi ve sigorta uzmanı Mehmet Yılgın ise kazazede vatandaşların, gördükleri hasar ve maluliyet doğrultusunda bazı haklarının olduğuna dikkati çekti.

Bu durumdaki kişilerin, trafik kazalarında ceza davalarının yanı sıra sigortadan, gördükleri zarar oranında, 2019 şartlarında 390 bin liraya kadar tazminat haklarının olduğuna değinen Yılgın, "Bunun yanı sıra kusurlu olan araç sürücüsünden ve aracı işletenden de tazminat alma hakları var. Türkiye sınırları içinde kaza geçiren ister yerli ister yabancı uyruklu vatandaşların bazı hakları var ve bunları öğrenmek için hasar şirketlerinden ücretsiz danışmanlık hizmeti alabilirler." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber