Hukukçular Derneği: Avukata aşağılayıcı muamele kabul edilemez

Hukukçular Derneği bir basın açıklaması yaparak, gerekçesi ne olursa olsun, kamu gücü kullanılarak insanlık dışı ya da aşağılayıcı muamele tabi tutulması kabul edilemez, dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Nisan 2019 21:02, Son Güncelleme : 17 Nisan 2019 21:04
Hukukçular Derneği: Avukata aşağılayıcı muamele kabul edilemez

HUKUKÇULAR DERNEĞİNDEN YAPILAN AÇIKLAMA

13 Nisan 2019 Tarihinde Kolluk Görevlileri Tarafından Darp Edildiği İddia Edilen Meslektaşımız Av. Sertuğ SÜRENLİOĞLU'nun Yaşamış Olduğu Sürece Dair Basın Açıklaması

13 Nisan 2019 tarihinde İstanbul Beşiktaş'ta meslektaşımız olan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının polis ve özel koruma tarafından darp edilerek kötü muameleye maruz bırakıldığı haberleri medyada yer bulmuştur.

Darp ve kötü muamele iddiaları tarafımızca öğrenilir öğrenilmez ilgili meslektaşımız ile iletişime geçilerek geçmiş olsun dileklerimiz kendisine iletilmiş ve olayın detaylarına ulaşılmıştır. Meslektaşımız tarafından ileri sürülen iddialar bir hukuk devletinde ciddiyetle araştırılması gereken hususlardır. Her ne şart altında olursa olsun kolluk kuvvetlerinin ya da koruma personelinin herhangi bir vatandaşa kötü muamelede bulunma hakkı yoktur.

Söz konusu hadisenin yaşandığı yer Çırağan Sarayı önü ve girişi olup, vakayla ilgili başlatılacak soruşturma dosyasına tüm kamera kayıtlarının derhal celbi sağlanmalıdır. Zira meslektaşımızın darp edilmesine mesnet olarak kendisinin konvoya doğru koştuğu ve hakaret içeren ifadeler kullandığı iddia edilmektedir. Bu iddialar aydınlatılmalı, olayın failleri tespit edilmelidir.

Meslektaşımız tarafından ileri sürülen iddiaların sonuna kadar araştırılması ve kamu vicdanını rahatlatabilecek olan delillerin ayrıca kamuoyu ile de paylaşılması gerekmektedir.

Ezcümle bir kimse hakkındaki iddialar ne olursa olsun kamu gücü kullanılarak insanlık dışı ya da aşağılayıcı muamele tabi tutulması kabul edilemez. Bu yönde iddialar olduğu takdirde bu iddiaların araştırılması ve gerçeklerin ortaya çıkarılması elzemdir. Bu nedenle meslektaşımızın yaralanmasına ve mağduriyetine sebebiyet veren faillerin derhal tespit edilerek adli makamlar huzuruna çıkarılması gerekmektedir.

Bu tepkimiz bir meslek taasubu değildir. Tepkimiz ülkemizin geçirdiği zorlu süreçte vatandaşla devlet arasına duvar ören bürokratik zihniyetedir.

Konuyu takip edeceğimizi ve faillerin cezalandırılması için çalışacağımızı tüm üye ve meslektaşlarımız ile kamuoyunun bilgi ve değerlendirmelerine sunarız.

HUKUKÇULAR DERNEĞİ YÖNETİM KURULU
HUKUKÇULAR DERNEĞİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber