Ağar'dan Erdoğan'ın restine tepki: Milleti tehdit mi ediyorsun?

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 18 Temmuz 2007 09:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Tek başına iktidar olamazsak çekilirim" sözleriyle ilgili, "Demokraside iktidar da var, muhalefet de var. Milleti tehdit mi ediyorsunuz? Böyle bir şey olamaz, siyasette kararı millet verir" dedi.

NTV'nin canlı yayınında soruları yanıtlayan Ağar, seçim sürecinde liderlerin üslubuna ilişkin bir soru üzerine, bu süreçte, "kimin daha çok bağıracağı, hakaret edeceği, ya da daha fazla masaları, kürsüleri yumruklayabileceğinin" öne çıktığını kaydetti.

Kendisinin ve partisinin bunun dışında olduğunu ifade eden Ağar, "Saat markaları üzerinden siyaset yapılıyor. Türkiye konuşulması gerekenleri konuşmadan bir seçime doğru gidiyor. Ben milletin bunların hepsini değerlendireceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Bu süreçte liderlerden kendisine yönelik ağır bir eleştiri gelmediğinin belirtilmesi üzerine Ağar, siyaseti husumet değil, seviyeli bir rekabet üzerinden yapmaya gayret ettiklerini ifade etti. Ağar, "İşi sulandırmadık. Bize kimse bir şey söyleyemez. Biz kimseye bir şey söyleyecek alan bırakmadık. Ama söyleyen de olursa cevabını alır" dedi.

"DÜZ OVADA SİYASET"

Bir soru üzerine, Türkiye'nin, bir yandan terörün arkasında olanları deşifre ederken, bir yandan da demokrasi ve hoşgörü içerisinde yola devam edeceğini belirten Ağar, "Bunun yolu şiddeti sıfırlandırmak, silahı ortadan kaldırmak. Bunu kim yapacak? Bunu siyaset yapacak. Eğer ortada bir silah varsa, bu silahın karşısında, silah vardır. O silah, devletin meşru silahı askerdir, polistir. Silaha sarılan adam sayısını yok edemedikçe, o alanı kapamadıkça bunun sonu gelmez" şeklinde konuştu.

Türkiye'de bazı kesimlerin husumet üzerinden siyaset yaptığına işaret eden Ağar, "Ekonomi de kolay düzelir, tarım da kolay düzelir, esnafı da çözeriz. Ama Türkiye'nin bütünlüğünü muhafaza, Türkiye'nin temelidir" dedi.

Ağar, "Düz ovada siyaset" ifadesinin altını nasıl doldurduğu, bunun bir "af" olup olmadığı sorusu üzerine şunları kaydetti:

"Şimdi ben, 'af desem' kimseden korkmam, çok rahat söylerim. Benim başkaları gibi bir kompleksim yok. Ama benim misyonum, siyasi, tarihsel ve insani sorumluluğum var. Bu noktada risk almayan adamın Türkiye'de siyaset yapmaya hakkı yoktur. Ankara'da koltuklarda oturup, husumet geliştiren sözler üzerine siyaset yapamazsınız."

"TEK BAŞINA İKTİDAR OLAMAZSAK ÇEKİLİRİM"

Ağar, Başbakanın "Tek başına iktidar olamazsak çekilirim" şeklindeki sözünün anımsatılması üzerine, şunları söyledi:

"Geçmişte hürmetle andığım siyasetçilerin de böyle sözleri oldu.

Demokraside iktidar da var, muhalefet de var. Milletin kararı. Milleti tehdit mi ediyorsunuz? Böyle bir şey olamaz. Siyasette kararı millet verir. Bu iki eksenli siyaset Türkiye'yi gerginliğe ve kutuplaşmaya zorlar. 4.5 yıllık kabusu millet bir daha seyretmeyecek." Türkiye'de, "İşte biz gelmezsek istikrar bozulur. Türkiye perişan olur masalı anlatıldığını" söyleyen Ağar, Türkiye'nin tepeden tanzim edilen siyasetle yola devam edemeyeceğini ifade etti.

Ağar, koalisyonun kendisini korkutmadığını, siyasetin temelinde uzlaşma olduğunu belirterek, "koalisyon hesabıyla siyaset yapılamayacağı" görüşünü ifade etti.

Yeni oluşacak meclisin cumhurbaşkanı seçememesi halinde yeniden seçim yapılması ihtimalini zayıf gördüğünü de ifade eden Ağar, gazetelerde Turgut Özal, Adnan Menderes ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yan yana yer aldığı AK Parti ilanlarının yayınlandığının belirtilmesi üzerine de şunları söyledi:

"AKP'nin temeli olan Refah Partisi, merkez sağı yok etmek için kurulmuştur. Merhum Özal vefat ettiğinde, 'Yahudi dönmesi' diye beyanat verilmiştir. Merhum Menderes'e başka şeyler söylenmiştir. Merkez sağın kodları ile Hükümet'in kodları arasında hangi benzerlik var. Olsaydı zaten Türkiye bütün bu sıkıntıları yaşamadan çok sağlıklı bir temelde yoluna devam ederdi. 4.5 sene geçti ne olduklarına bir türlü karar veremediler. Yüksek paralarla verilen tam sayfa ilanlarla Menderes, Özal gibi merkez sağın geçmişinde yer etmiş isimlerin gölgesine sığınarak kendisine bir meşruiyet arama kaygısı içindedir. Merkez sağı almak, Menderes... Öyle çocuk oyuncağı falan değil... Nerede o bolluk ya."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber