İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Erdoğan'ın kuzeni: İstanbul Cumhurbaşkanı için büyük sürpriz oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gazeteci kuzeni Cengiz Er, İstanbul onun icin büyük sürpriz oldu. En çok güvendiği, Başbakan ve TBMM Başkanı yaptıgı Bınali Yıldırım'ın hatırı sayılır bir oy farkı ile alacağını düşünüyordu. Lakin olmadı dedi.

Haber Giriş : 18 Nisan 2019 16:59, Son Güncelleme : 18 Nisan 2019 17:00
Erdoğan'ın kuzeni: İstanbul Cumhurbaşkanı için büyük sürpriz oldu

İsrail gazetesi Times of Israel'e yerel seçimleri değerlendiren Cengiz Er, "Hükümeti destekleyen gazete ve televizyonlar, Erdoğan'ın konuşmalarını yayınlamanın ötesinde ciddi bir katkı sunmadı" diye konuştu.

Yerel seçim sürecinde hükümet yanlısı medyanın izlediği tavrı eleştiren Er, gazetenin blog bölümünde yayımlanan söyleşide, 'Erdoğan'ın seçim sürecinde yalnız bırakıldığını' savunup "Pelikanlar" adlı grubu da eleştirdi.

-Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yakından tanıyan biri olarak Erdoğan'ın yerel seçim sonuçlarından memnun olmadığını söyleyebilir misiniz?

Genel haliyle çok memnuniyetsiz olduğunu söyleyemem. Ama İstanbul onun icin büyük sürpriz oldu. En çok güvendiği, Başbakan ve TBMM Başkanı yaptıgı Bınali Yıldırım'ın hatırı sayılır bir oy farkı ile alacağını düşünüyordu. Lakin olmadı. İstanbul'u ne kadar önemsediğini siz de biliyorsunuz. Totalde partisinin aldığı oy oranı konusunda memnuniyetsiz oldugunu ise söyleyemem.

Erdoğan'ın siyasi yaşamı boyunca en çok asıldığı ve yuklendığı seçim 31 Mart yerel secimları oldu. Nitekim beka sorununu sürekli gündeme getirmesi ve kampanya boyunca hep sıcak tutmasının nedeni de buydu.

Kampanya suresince biraz yalnız kaldığı ve tek başına mücadele etmek zorunda kaldığını soyleyebilirim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber