Havada seçim telaşı... Yer yok

Haber Giriş : 18 Temmuz 2007 10:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

22 Temmuz Pazar günü yapılacak genel seçimler nedeniyle havayolu taşımacılığına büyük talep var. Cuma ve Cumartesi günkü uçuşların çoğu dolan Onur Air, seçim haftasına özel bazı seferlerdeki uçak tiplerini büyütürken bazı hatlarda da ek seferler düzenliyor.

Ege ve Akdeniz sahillerindeki tatilciler oy kullanmak için İstanbul'a gelirken, İstanbul'a ziyarete gelenler ise oy kullanmak için Anadolu'daki şehirlere geri dönüyorlar. Seçim öncesinde en fazla talep Antalya, Bodrum, Dalaman ve İzmir'den İstanbul yönüne olurken, birçok seferde çok önceden yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldı.

22 Temmuz'dan sonraki günlerde ise tekrar Ege ve Akdeniz bölgelerine olan uçuşlarda yüzde 30'luk bir talep artışı bekleniyor.

UÇAK TİPLERİ BÜYÜYOR

Onur Air'den yapılan açıklamada, 20 Temmuz cuma günü Antalya ve Bodrum hattında, 21 Temmuz cumartesi günü ise Dalaman hattına ek sefer koyarak talebi karşılamaya çalışılacağı bildirildi. Şirket, birçok seferini ise normalde iç hat uçuşlarında kullandığı 165 kişilik uçakların yerine filosundaki 315 kişilik Airbus A300 tipi uçaklarla yapma kararı aldı.

HAVAALANLARINDA BAYRAM KALABALIĞI BEKLENİYOR

İç hatlarda günde ortalama 8 bin yolcu taşıyan Onur Air'in seçim döneminde günlük taşıdığı yolcu sayısı 11 bin civarında olacak. Özellikle seçim gününden önceki perşembe, cuma ve cumartesi günleri havalimanlarındaki yoğunluğun bayram arifesini aratmayacak nitelikte kalabalık olacağı öngörülüyor. Bu nedenle yolcuların, herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için uçuş saatlerinden makul süre öncesinde havalimanında olmaları öneriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber