'Yüklenici firma' hatası uluslararası etkinlikte alay konusu oldu

İstanbul'da organize edilen Heritage fuarında Avrupa Birliği-Türkiye Anadolu Arkeolojisi ve Kültürel Miras Enstitüsü Projesi tanıtımında kullanılan katalogların hem içerik, hem dizgi hem de kullanılan grafiklerde bariz hataların yapılması tepki çekti. Yetkililer yapmış olduğu açıklamada, yüklenici firma tarafından redaksiyon yapılmadan önceki numuneler sehven baskıya gönderilerek hatalı katalogların basılmasına neden olduğunu belirtti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Nisan 2019 08:44, Son Güncelleme : 19 Nisan 2019 09:20
'Yüklenici firma' hatası uluslararası etkinlikte alay konusu oldu

Geçen hafta İstanbul'da organize edilen Heritage fuarında Avrupa Birliği-Türkiye Anadolu Arkeolojisi ve Kültürel Miras Enstitüsü Projesi tanıtımı gerçekleştirildi.

Fuarda açılan stantta ziyaretçilere proje hakkında çeşitli katalog dağıtıldı. Dağıtılan kataloglardaki bariz hatalar ziyaretçiler tarafından fark edildi. Özellikle İngilizceye çevirilerinde bariz hataların bulunduğu, bu hataların sadece dizgi hataları değil, kronolojik tarihlerde de önemli hataların mevcut olduğu görüldü.

Arkeolojik Haber internet sitesi tarafından söz konusu hatalar haber edilince, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından fark edilerek kataloglar toplatıldı. Yetkililer yapmış olduğu açıklamada, yüklenici firma tarafından redaksiyon yapılmadan önceki numuneler sehven baskıya gönderilerek hatalı katalogların basılmasına neden olduğunu belirtti.

YETKİLİLERİN AÇIKLAMASI

Heritage İstanbul 2019 Fuarı için Avrupa Birliği-Türkiye Anadolu Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü Projesi ile ilgili tanıtıcı bir broşür hazırlanmıştır. Ancak Yüklenici tarafından düzeltilmiş ve redaksiyondan geçmiş son metin yerine redaksiyon öncesi hazırlanan taslak metinlerden biri sehven baskıya gönderilmiş ve broşür, içeriğinde yer alan bazı hatalar ile yayınlanmak durumunda kalmıştır. Yüklenici firma bu basım hatalarının internet sitesinde yayınlanmasından önce farkına varmış olup broşürlerin dağıtımını durdurmuş ve ilgili taraflara gerekli uyarılar yapılmıştır.

Düzeltilmiş katalog en kısa zamanda kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber