İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Korunmaya muhtaç çocuklar, her unvana atanabilir mi?

Devlet Personel Başkanlığı, 2828 sayılı Kanuna tabi Korunmaya Muhtaç Çocukların unvan değişikliğine tabi atamaların kurumların takdirinde olduğuna dair görüş verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Nisan 2019 10:07, Son Güncelleme : 19 Nisan 2019 15:08
Korunmaya muhtaç çocuklar, her unvana atanabilir mi?

Bildiğiniz gibi, 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununa 7103 sayılı Kanunla eklenen geçici 16 ncı maddesinde yer alan; "Bu Kanunun ek 1 inci maddesi kapsamında ataması yapılan ve fiilen görevde bulunanlar kurumların kadroları ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih ve öğrenim durumları itibarıyla ihraz ettikleri unvanlara atanırlar." hükümlerine göre mezkur kanun kapsamında kamu kurumlarına yerleştirilen kişilere öğrenim durumları itibarıyla unvan değişikliği hakkı verildi.

Bu doğrultuda, bir kamu kurumu tarafından 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanun kapsamında görev yapan personelin öğrenim durumları ve mezuniyetlerine göre unvan değişikliğine tabi atamalarının yapılıp yapılamayacağı hususunda Devlet Personel Başkanlığından görüş talep edilmiştir.

DPB görüş yazısında, öğrenim durumu itibariyle kazanılan unvanlara atama yapılmasındaki takdir hakkının kurumda olduğu belirtilmiştir. Teknisyen ve tekniker gibi unvanların öğrenimle kazanıldığına dikkat çekilirken, memur, VHKİ, Bilgisayar İşletmeni gibi unvanları veren bir öğrenim mezuniyeti ise olmadığı belirtilmiştir.

Bu görüş yazına göre, eğer öğrenimle kazanılan bir unvan var ise ve korunmaya muhtaç çocuk bu unvana 7103 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte sahip ise, ilgili kadroya atama yapılması mümkündür.

Yavuz Selim KAPLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber