İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'İçişleri İmamoğlu hakkında soruşturma açabilir' iddiası

Star Gazetesinde yer alan habere göre İçişleri Bakanlığı yetkilileri bir ihbar veya başvuru yapılması halinde İmamoğlu'nun yayınladığı genelgeye bağlı yaptığı işlemlerden dolayı soruşturma başlatabileceğini bildirdi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 20 Nisan 2019 10:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
'İçişleri İmamoğlu hakkında soruşturma açabilir' iddiası

Star Gazetesi'nin konuya ilişkin haberi:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun ilk icraatı olan "İBB'ye kozmik oda operasyonu" yargı tarafından durduruldu. İstanbul 4. İdare Mahkemesi, AK Parti'li 2 meclis üyesinin başvurusu üzerine İmamoğlu'nun "tüm verilerin kopyalanması"na ilişkin talimatının yürütmesini durdurma kararı aldı. İçişleri Bakanlığı yetkilileri de bir ihbar veya başvuru yapılması halinde İmamoğlu'nun yayınladığı genelgeye bağlı yaptığı işlemlerden dolayı soruşturma başlatabileceğini bildirdi. CHP'li İmamoğlu,18 Nisan'da "İBB ve bağlı kuruluşlarının elektronik veri tabanı ve altyapılarının" dışarıdan belirlenecek uzmanlarca kopyalanmasını içeren skandal talimatı verdi. İBB'nin veri tabanında Cumhurbaşkanlığı'nın İstanbul ikametgahı ve Başkan Erdoğan'ın özel konutunun yanı sıra devlet büyüklerinin konutları ile MİT, Emniyet, askeri tesisler, doğalgaz, içme suyu tesislerinin de detayları yer alıyor.

GÜVENLİK TEHLİKESİ

16 milyon İstanbullu'nun güvenliği ve sağlığını tehlikeye atabilecek bu talimat büyük tepki gördü. Siber güvenlik açığına neden olabilecek İmamoğlu'nun bu talimatı kopyalama işini 'hiçbir güvenlik araştırmasından geçmemiş' dışarıdan 3 kişinin yapacağının belirtilmesi de aynı bir endişeye neden oldu. FETÖ ve PKK terör örgütleri kadar yabancı ülke istihbaratlarının da gizli stratejik bilgileri ele geçirebileceğini belirten uzmanlar, yanlıştan bir an önce dönülmesini istedi. Skandalın patlak vermesinden sonra AK Parti İBB Meclis üyeleri Yüksel Akyol ve Ömer Faruk Kalaycı, güvenlik tehdidi içeren talimatın iptali ve yürütmesinin durdurulması için İstanbul 4'üncü İdare Mahkemesi'ne 19 Nisan'da başvurdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber