Apple tarafında işler hiç de iyi gitmiyor

Akıllı telefon pazarının öncü isimlerinden biri olan Apple'da işler iyi gitmiyor. Yeni nesil iPhone modelleriyle beklentilerin gerisinde bir performansa imza atan Apple katı fiyat politikası yüzünden ağır eleştirilere maruz kalmıştı.

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 20 Nisan 2019 21:50, Son Güncelleme : 20 Nisan 2019 23:14
Apple tarafında işler hiç de iyi gitmiyor

Ecevit Bıktım

Geçtiğimiz sene tanıtılan yeni nesil iPhone modelleri beklenilen yenilikleri sunmayınca fazla talep görmemişti. Özellikle de 999 dolarlık fiyat eşiğinde diretilmesi, Cupertino merkezli şirketin dış pazarda kan kaybetmesine neden oldu.

Nitekim ABD merkezli şirketin en çok müşteri kaybı yaşadığı pazarlardan birisi de Türkiye oldu. Ülkemizde yeni nesil iPhone modelleri neredeyse hiç satmadı.

Bunu anlamak için kapsamlı bir pazar analizine gerek yok. Dışarı çıkıp baktığınızda eskiye oranla yeni nesil iPhone modellerinin kullanımının hayli nadir olduğunu görebiliyoruz.

Nitekim ülkemizdeki bu durum dünya geneline de yansımış durumda. Ortaya çıkan son raporlara göre, iPhone satışları 2019'un 2. çeyreğinde daha da düşecek.

Geçtiğimiz yıl aynı dönemde 52 milyon iPhone satılırken, bu sene satış rakamının maksimum 45 milyon olacağı dile getiriliyor.

Üstelik bu en iyi ihtimal. Zira bazı analistlere göre iPhone satışları 37 milyona kadar düşebilir. Bu da geçtiğimiz yıla oranla yüzde 30'luk düşüş anlamına geliyor.

Uzun lafın kısası, iPhone satışları 2019 2. çeyrekte en iyi ihtimalle bile yüzde 10'dan fazla düşecek. Umarız bu durum Cupertino merkezli şirketin fiyat politikasını tekrardan gözden geçirmesine zemin hazırlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber