AK Parti moderatörü, sanal ortamda korkuttu

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 18 Temmuz 2007 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ak Parti'nin resmi forum sitesine muhalif mesaj gönderenler, Gençlik Kolları AR-GE Başkanı Hasan Sarı adına yazılan ?PKK'lı milli görüşçüler! Hepinizin IP numarasına not alıyorum. Seçimden sonra kapınızı resmi görevliler çalacak? uyarısıyla tehdit edildi.

?PKK'lı milli görüşçüler! Elimde resmi belgeler var ama, sizin gibi böceklerle paylaşacak kadar siyasetimi düşüremem. Seçimi atlatalım hepinizin IP numarasına not alıyorum. Kapınızı resmi görevliler çalarsa bakalım o zaman ben yapmadım diyebilecek misiniz??

Bu sözler, AK Parti'nin resmi forum sitesinde, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve AR-GE Başkanı Hasan Sarı adına yayına girince şok etkisi yarattı.

SARI: DİĞER PARTİLERDEN SİNİRİMİZİ BOZANLAR OLUYOR

NTVMSNC'nin ulaştığı Hasan Sarı, bu ifadelerin kendisi değil, ?kendisi adına yazmaya yetki verdiği arkadaşları? tarafından yazıldığını söyledi, ancak yazılanların içeriğini de reddetmedi. Sarı şunları söyledi:

?Bizim adımıza bazı arkadaşlara da sitede yetki verilmiştir. Diğer partilerden gelip de AK Parti'nin resmi forum sitesine sabotaj yapmak isteyenler, propoganda yapmaya çalışan, seçim öncesi bizim arkadaşlarımızın sinirlerini bozmaya çalışan gençler oluyor. Bunlara karşı arkadaşlarımızın benim adıma yapmış olduğu bir açıklamadır.?

SALDIRGAN MAİLLER GELMİŞTİ, BEN DE CEVAP YAZDIM

Sarı, kendisi adına yazılan, ancak reddetmediği bu ?uyarı? konusunda sorularımızı şöyle yanıtladı:

akpartiforum.com adlı forum sitesinde yer alan yazı size mi ait?

Bu forum sitesi, bizim kurdurduğumuz bir sitedir. Bizim adımıza bazı arkadaşlara da sitede yetki verilmiştir. Diğer partilerden gelip de AK Parti'nin resmi forum sitesine sabotaj yapmak isteyenler, propoganda yapmaya çalışan, seçim öncesi bizim arkadaşlarımızın sinirlerini bozmaya çalışan gençler oluyor. Bunlara karşı arkadaşlarımızın benim adıma yapmış olduğu bir açıklamadır. Ben de okudum onu. Hatta bir kaç tane daha vardı, rahatsız olduklarımı sildim, siteden kaldırdım.

?PKK'lı Milli Görüşçüler? ve ?Kapınızı resmi görevliler çalacak? ifadesine dikkat ettiniz mi?

Forumda tartışıldı onlar. Buradaki terörist ifadesi, düzeni bozmaya çalışan birisi olarak kullanılıyor. Orada direkt bana ait olan bir yazı vardı: ?Saadetli arkadaşlara duyurulur' diye. Başlığın altındaki ilk yazı bana aittir. Orada gerekli ifadeleri kullanmıştım, o yazı üzerine hakaretler geldi. Benim özel e-postama da saldırgan mailler gelmişti. Benim şunları yazmıştım:

(Sarı'nın sözünü ettiği yazıdan bir bölüm:

?Lütfen seviyeli bir forum ortamı olsun. kimse kimseyi tahrik etmesin. Çok sabrettim ama maalesef ki bu yazıları yazmak zorunda kaldım. Her kim; hangi görüşten olursa olsun, hangi ideolojide olursa olsun, ANLAMADAN-DÜŞÜNMEDEN, sadece karalamak için bu foruma girerse yapmış olduğu iftiralar için email ve diğer üyelik bilgileri üzerinden kendisine ulaşıp, hatası anlatılacaktır.?)

?PKK'lı Milli Görüşçüler?e ?Seçimden sonra kapınızı resmi görevliler çalacak? uyarısı yapılan yazıyı, sizin adınıza yazanlar, sizin yetkilendirdiğiniz kişiler. Değil mi?

Forumlarda yönetici insanların 24 saat bulunmasına imkan yok. Dolayısıyla biz de forumlarda 20-30 tane arkadaşlarımıza yetki veriyoruz. Onlar 24 saat forumun düzenini, hakarete varan yazıları ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Bu yazıda da hakaret de değil. ?Terörist' diye ifadelendirme, düzeni bozmaya çalışan kişi veya gruplar olarak ifade edilmiş alt paragrafta.

DÜZENİ BOZMAYA ÇALIŞANLAR PKK'LI YA, ONA ATFEN

Türkiye'nin düzenini şu anda bozmaya çalışan kim? PKK'lı terörist. Ona atfen kullanılmış. Orada arkadaşlarımın art niyetli, kötü niyetli, bizim görüşümüzde olmayanları ?Öteki' ilan edip onlara saldırı niteliğinde kullanılan yazılar yok. Forumun içinde bazı yazıların zaman zaman dışarıdan hakaret gibi algılandığı oluyor. Bunları temizliyoruz ama 24 saat bu yazılarla ilgilenemiyoruz tabii.

Siz bunda bir sakınca görmüyor musunuz?

Hayır, hayır böyle bir şey demiyorum. Bu direkt milli görüşçülere yönelik olarak yazılmış bir şey midir, ben de yazıyı şu anda tam olarak çıkartamıyorum. Basit bir forum sitesinde, sanal ortamda böyle davranmak bize yakışmaz.

800 ÜYELİ FORUM, 1 HAFTADIR FAALİYETTE

Forum şu anda deneme aşamasında yayın yapıyor. Henüz daha tüm moderatörleri belirlenmedi. Dışarıdan gelen insanların hangisinin eleştiri, hangisinin hakaret olduğunu eleyecek mekanizmaları seçimden sonra oluşturacağız. 800 küsur üyesi bulunan bir forum, bir haftadır faaliyette.

Forumun yarısı AK Parti teşkilatlarından gelen arkadaşlardan oluşuyor. Farklı düşünceleri paylaşıyorlar, ama zaman zaman birbirlerini kırdıkları noktalar oluyor. Okuduğunuz mesajda böyle bir şey varsa, düzeltiriz, arkadaşları uyarırız. Foruma girip de yazı yazan herkesin IP numarası, e-mail adresleri mevcuttur databank'ta. Biz bu arkadaşlara, eğer bir hakaret gelmişse niye böyle yazdınız, diye söylediğim çok arkadaş oldu. Gereken uyarıyı yaparız.

DENEMEÇ: HEPİMİZ ARAZİDEYİZ, BAKAMADIK

Sarı'nın bağlı olduğu AK Parti AR-GE Başkanı Reha Denemeç ise, ?seçim çalışmaları nedeniyle yoğunluktan siteyi tam takip edemediklerini? söyledi. Denemeç, NTVMSNBC'ye ?Son bir aydır herkes arazide; koşturuyoruz. Forumlarda yazılanları takip etmemiz mümkün değil. Daha dikkatli bir dil kullanılabilirdi. Bu tür forumlarda çok uç noktalarda olanlar var. Arkadaşların biraz daha dikkatli olması lazım? açıklaması yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber