İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bakanlıktan minik okurlara 'Çevreci Çocuk' dergisi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca çocuklarda çevre bilinci oluşturulması amacıyla hazırlanan aylık "Çevreci Çocuk" dergisinin ilk sayısı çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2019 15:05, Son Güncelleme : 22 Nisan 2019 15:04
Bakanlıktan minik okurlara 'Çevreci Çocuk' dergisi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatıyla çocuklarda çevre bilinci oluşturulması amacıyla yayına hazırlanan "Çevreci Çocuk" dergisinin ilk sayısı çocuklarla buluştu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bakanlığın aylık kültür yayınlarından artık çocuklar da yararlanacak.

Bu kapsamda Eğitim Yayın Daire Başkanlığınca hazırlanan "Çevreci Çocuk" dergisinin ana gündemini, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan "Sıfır Atık Projesi" ve çevre konuları oluşturuyor.

Sıfır Atık Ali'nin maceralarından Çizgin Gezgin'in tarihte yaptığı yolculuklara, Şaşkın Mucit Sacit'in keşiflerinden atıklardan eşya yapma sanatına, çevreci sporlardan ağaç, bitki ve hayvan tanıtımlarına kadar onlarca farklı konunun bulunduğu ücretsiz dergi, kısa sürede binlerce çocuğa ulaştırıldı.

Okullarda dağıtılacak dergi, renkli ve eğitici içeriğiyle çocuklara keyifli vakit geçirtmeyi ve çevre bilincini artırmayı hedefliyor.

- Dergide, uzman yazar ve çizerler yer alıyor

Çevre konularının eğlenceli bir dil ve renkli içerikle ele alındığı derginin yanında her ay sürpriz hediyeler de olacak.

Uzman pedagoglar kontrolünde yayına hazırlanan derginin ekibinde, alanlarında tanınmış uzman yazar ve çizerler yer alıyor.

Çocukların çevreyle ilgili konuları eğlenerek öğrenmelerinin hedeflendiği dergide, tarihte önemli icatlara imza atmış bilim adamları, mimarlar ve sanatçıların tanıtımlarına da yer veriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber