Sendikalardan CHP'ye destek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2007 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de, KESK, DİSK ve TÜRK-İŞ şube başkanları ve temsilcileri, solda geniş tabanlı bir birleşmeden yana oldukların açıkladılar.

CHP'li milletvekili adayları, belediye başkanları ve il yöneticileri KESK, DİSK ve Türk-İş şube başkanları ve temsilcileriyle Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi'nde bir araya geldi, görüş alışverişi yaptı.

Türk-İş Bölge Temsilcisi Mustafa Kundakçı, CHP'nin ''doğal tabanı'' olduklarını belirterek, ''Bizim taleplerimizle CHP'nin vaatleri ve programı uyuyor'' dedi.

Düşünce ve ifade özgürlüğünün önünün açılmasını istediklerini ifade eden Kundakçı, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın PETKİM özelleştirmesini iptal edecekleri açıklamasına çok sevindiklerini söyledi.

DİSK Ege Bölge Başkanı Azad Fazla, sendika olarak hiçbir zaman tarafsız olmadıklarını, bu seçimde de CHP'den yana tavır koyduklarını açıkladı. Fazla, geniş tabanlı solda birlikten yana olduklarını, ancak temmuz ayında gerçekleşen erken seçim nedeniyle bunun gerçekleşmediğini, CHP-DSP iş birliğinin de önemli adım olduğunu söyledi.

Solda iş birliğini desteklediklerini belirten Fazla, ''CHP, Avrupa Sosyal Şartı'nın tüm maddelerinin kabul edileceğini açıladı. AK Parti ise pek çok maddeye şerh koydu. CHP'nin bu tutumu işçinin lehinedir'' diye konuştu.

KESK adına toplantıya katılan Tüm Bel-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Yaşar Gül ise Cumhuriyet değerlerini korumak adına üzerlerine düşen göreve yerine getireceklerini bildirdi.

CHP Genel Sekreter Yardımcısı, İzmir milletvekili ve adayı Prof. Dr. Oğuz Oyan da emekten yana sosyal demokrat parti olan CHP'nin sendikaların desteğini almasının doğal olduğunu ifade ederek, CHP'nin iktidara geldiğinde emekçilerin sorunlarını çözeceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber