Şehid Albay'ın eşi suç duyurusunda bulundu: Kocamı, alnından değil, ensesinden vurmuşlar

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2007 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin'de 1995 yılında İl Jandarma Alay Komutanı iken 2 korumasıyla beraber şehid edilen Albay Rıdvan Özden'in eşi Tomris Özden, eşinin iddia edildiği gibi alnından değil boynundan vurulduğunu belirterek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Özden, ayrıca eşinin ölümünden sonra kendisine teslim edilen silâhla, eşinin hayattayken kullandığı silâhın seri numaralarının da birbirini tutmadığını belirtti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazılı olarak iletilen suç duyurusunda Tomris Özden, o dönem Mardin'de İl Jandarma Alay Komutanı olarak görev yapan eşi Albay Rıdvan Özden'in alnından değil boynundan vurulduğunu belirtti. Dilekçede, Özden'in morgda sağ ensesinden kurşunu aldığının yakınları tarafından tespit edildiği ifadeleri yer aldı. Dilekçede ayrıca, Tomris Özden'in yakını olduğu belirtilen beyin cerrahı Dr. Mustafa Karaca tarafından da morgda bu olayın tespit edilmesi üzerine devletten defalarca yazılı belge ve dava konusu ederek otopsi talebinde bulunulduğu, ancak açılan dâvâların "takipsizlik" sonucu kapatıldığı da ifade edildi.

Tomris Özden verdiği dilekçede, eşinin cenazesinde Mardin İl Jandarma Alay Komutanlığı'ndan Bölük Komutanı Latif Geren tarafından verilen silahla, eşinin hayattayken kullandığı silahın seri numaralarının birbirini tutmadığını, bunu da taşıma ruhsatı alabilmek için başvurduğunda öğrendiğini belirtti. Özden, silahı Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim ederek eşinin bu silâhla öldürülmüş olma ihtimaline karşı balistik inceleme yapılmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber