İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Fen lisesi öğrencileri bilim zirvesinde buluşuyor

Milli Eğitim Bakanlığı ve Gazi Üniversitesi iş birliğiyle Türkiye genelinde 310 fen lisesinden 390 öğrenci, bilimsel projelerini 29-30 Nisan'da Kızılcahamam'da düzenlenecek öğrenci kongresinde bildiri olarak sunacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2019 20:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Fen lisesi öğrencileri bilim zirvesinde buluşuyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Gazi Üniversitesi iş birliğiyle Türkiye genelinde 310 fen lisesinden öğrenciler, savunma sanayisinden nanoteknolojiye, enerji depolama tekniklerinden insan-bilgisayar etkileşimine kadar hazırladıkları bilimsel projelerini 29-30 Nisan'da düzenlenecek öğrenci kongresinde bildiri olarak sunacak.

AA muhabirinin MEB yetkililerinden aldığı bilgiye göre, öğrencileri araştırmaya yöneltmek, fen bilimleri alanında yeni buluşlara ilgi uyandıracak ortam ve şartları hazırlamak amacıyla kurulan fen liselerinin kurumsallaşmasına, geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Kahramankazan Belediye Başkanlığı ve Gazi Üniversitesi Rektörlüğü arasında iş birliği sözleşmesi imzalandı.

Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı Türkiye genelindeki 310 fen lisesinden 390 öğrenci, 310 danışman öğretmenin katılımı ile "Prof. Dr. Fuat Sezgin Anısına Bilim Işığında Geleceğe Genç Bakış" konulu "Fen Liseleri 3. Ulusal Öğrenci Kongresi"nde bir araya gelecek. Kongre, 29-30 Nisan'da Kahramankazan Mustafa Hakan Güvençer Fen Lisesi koordinatörlüğünde Kızılcahamam'da düzenlenecek.

Bildirileri, bilim kurulu değerlendirdi

Kongrede, Gazi Üniversitesi akademisyenlerinden oluşturulan Bilim Kurulunun değerlendirmesi sonucu her ilden bir tane olacak şekilde belirlenen 81 bildiri, 29 Nisan Pazartesi günü öğrenciler tarafından sunulacak. Diğer fen liselerinden öğrenciler de dinleyici olarak kongrede yer alacak.

Gazi Üniversitesi kampüsünde öğrenci ve öğretmenlere üniversite akademik birimlerinin tanıtım sunumu ise 30 Nisan Salı günü yapılacak. Aynı gün Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TUSAŞ) tesislerinde öğrencilere uygulamalı eğitim verilecek.

Kongre sonrasında sunumu yapılan 81 bildiri kitaplaştırılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber