Merkez Bankası indirim için bekleyebilir

Enflasyonda yukarı yönlü risklerin devam etmesi sebebiyle 25 Nisan'da faizin sabit tutulması, ilk indirimin temmuzda gelmesi öngörülüyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Nisan 2019 07:04, Son Güncelleme : 23 Nisan 2019 06:53
Merkez Bankası indirim için bekleyebilir

Piyasalar yeni haftaya hareketli başladı. Cuma akşamı 5,81 TL'den kapanan dolar, dünkü işlemlerde 5,85 TL'nin üzerini gördü. Bu haftanın en kritik gelişmesi, perşembe günü açıklanacak Merkez Bankası'nın faiz kararı olacak. İstanbul seçimlerine yönelik YSK'nın vereceği karar da, piyasalar tarafından dikkatle takip ediliyor.

Merkez Bankası son olarak mart toplantısında politika faizini yüzde 24'te tutmuş, enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme olana kadar sıkı duruşun korunacağını vurgulamıştı. GCM Menkul Değerler Ekonomisti Enver Erkan, enflasyonda yukarı yönlü risklerin devam etmesi sebebiyle faizde değişiklik beklemediklerini belirtti. Son dönemde meydana gelen dalgalanmalara karşı Merkez Bankası'nın olağan dışı para politikası araçlarını kullanarak TL'nin değerini sabit tutmayı amaçladığını belirten Erkan, "Özellikle gıda enflasyonuna dair sıkıntılar devam ediyor. Mevcut şartlar, halen enflasyon görünümünde kayda değer ve ikna edici bir gerilemeye işaret etmiyor. Parasal gevşeme şartlarının oluşmadığını düşünüyoruz. Ancak TL'de istikrarlı bir seyir olursa, ilk faiz indirimi temmuzda gelebilir. Enflasyondaki düşüşün başlamasını da bu dönemden önce öngörmüyoruz" yorumunu yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber