İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

ABD'den PKK/PYD'ye 200 TIR'lık sevkiyat!

ABD, Irak'tan Suriye'deki terör örgütü YPG/PKK'nın işgal ettiği Deyrizor iline yaklaşık 200 tırla yapı malzemesi ve iş makineleri sevk etti. Malzeme ve makinelerin YPG/PKK işgalindeki yerleşimlerin idari yönetimlerine iletileceği öğrenildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2019 11:22, Son Güncelleme : 23 Nisan 2019 11:19
ABD'den PKK/PYD'ye 200 TIR'lık sevkiyat!

Türkiye'nin NATO müttefiki ABD, Irak sınırından Suriye'de terör örgütü YPG/ PKK işgal ettiği Deyrizor kentine yaklaşık 200 tırlık sevkiyat yaptı. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, ABD, önceki gün Irak-Suriye sınırındaki Simelka kapısından terör örgütü YPG/PKK bölgesine yaklaşık 200 tırla yapı malzemesi ve iş makineleri soktu.

İDARİ YÖNETİME VERİLECEK

AA'da yer alan habere göre kaynaklar, tırların Deyrizor'daki Ömer petrol sahasına ulaştığını, burayı merkez olarak kullanarak farklı noktalara dağıtım olacağını söyledi. Malzeme ve makinelerin YPG/PKK işgalindeki yerleşimlerin idari yönetimlerine iletileceği öğrenildi.

TÜNEL KAZMAK İÇİN KULLANILABİLİR

Bölgedeki yerel kaynaklar, YPG/PKK'nın iş makinelerini tünel kazma faaliyeti için kullanabileceğine de dikkati çekti. Örgüt, Türkiye sınırı hattında, batıdan doğuya doğru Münbiç, Aynularab (Kobani),Tel Abyad, Rasulayn, Kamışlı ve Malikiyye'de de söz konusu faaliyetini sürdürüyor. Terör örgütünün son olarak 15 Nisan'da örgütün kazı çalışmalarını görüntülemişti.

SURİYE'NİN ÜÇTE BİRİ ELLERİNDE

YPG/PKK, ABD desteğiyle terör örgütü DEAŞ'ı şubat ortasında Deyrizor'dan çıkardıktan sonra, bu kenti de işgal etmişti. Ancak ABD buna rağmen YPG/PKK'ya Hummer marka dört çeker araçlar ve tankerler içeren sevkiyatlarına devam etmiş, son olarak 2 Nisan'da 100 civarında tır örgütün işgal bölgesine girmişti. Örgüt halihazırda Suriye topraklarının üçte birini işgalinde tutuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber