İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Yeni eğitim modeli, 1.723 öğretmene uygulandı

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer: Mesleki ve teknik Anadolu liselerinde yeni bir model olarak uyguladığımız alan öğretmenlerinin eğitimlerine sektörlerin destek vermesine yönelik uygulamamızın ilk meyvelerini toplamaya başladık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2019 11:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Yeni eğitim modeli, 1.723 öğretmene uygulandı

1723 ÖĞRETMENE İŞ BAŞI VE MESLEKİ GELİŞİM EĞİTİMİ VERİLDİ

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, mesleki ve teknik Anadolu liselerinde alan öğretmenlerinin eğitimlerine ilişkin, "Mesleki ve teknik Anadolu liselerinde yeni bir model olarak uyguladığımız alan öğretmenlerinin eğitimlerine sektörlerin destek vermesine yönelik uygulamamızın ilk meyvelerini toplamaya başladık. Planlama kapsamında 2019'un ilk dört ayında 1723 öğretmenimizin iş başı ve mesleki gelişim eğitimini tamamladık." bilgisini verdi.

AA muhabirinin sorularını cevaplayan Özer, 2023 Eğitim Vizyonu'nu açıkladıktan sonra mesleki eğitimde hızlı adımlar atmaya, kronik sorunları birer birer çözmeye çalıştıklarını ifade etti.

Bir taraftan sektörle yapılan iş birliğinde çok önemli gelişmeler olduğuna işaret eden Özer, diğer taraftan mesleki eğitimde İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kurulması gibi yeni açılımlar yapıldığını vurguladı.

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİMİ KULLANILDI

Mesleki ve teknik eğitimde son aylarda atılan adımların ve iyileştirmelerin en önemli ayağını, alan öğretmenlerinin iş başı ve mesleki gelişim eğitimlerinin oluşturduğunu bildiren Özer, şöyle devam etti:

"Mesleki ve teknik Anadolu liselerinde alan öğretmenlerinin iş başı ve mesleki gelişim eğitimlerine yönelik yeni yaklaşımımızda, 2019'da sektörlerle imzaladığımız iş birliği protokollerinin tamamına, alan öğretmenlerinin iş başı ve mesleki gelişim eğitimlerine sektörlerin destek vermesini dahil etmiştik. Dolayısıyla bu iş birliği protokolleri kapsamındaki çok sayıda eğitimi bir paket halinde uygulamaya koyduk. Bakanlık olarak mesleki ve teknik alan öğretmenlerinin eğitiminde ilk kez uzaktan eğitim yöntemini de kullandık. Yeni bir model olarak alan öğretmenlerinin eğitimlerine sektörlerin destek vermesine yönelik uygulamamızın ilk meyvelerini toplamaya başladık."

2019 YILINDA TOPLAMDA 8400 ÖĞRETMEN BU EĞİTİMİ ALACAK

Eğitimlerin kapsamını, kapasitesini ve çeşitliliğini bir önceki yıla göre artırdıklarını dile getiren Özer, şunları kaydetti:

"2019 yılında toplam 8 bin 400 öğretmenimize yönelik iş başı ve mesleki gelişim eğitimi planlamasını tamamlamış ve uygulamaya koymuştuk. Planlama kapsamında, 2019'un ilk dört ayında 1723 öğretmenimizin iş başı ve mesleki gelişim eğitimini tamamladık. İlk kez uygulamaya koyduğumuz uzaktan eğitim yöntemi ile 850 öğretmenimiz 40 saatlik uzaktan eğitimlerini tamamladılar. Bu eğitimlerin tamamının sektörle yapılan protokoller kapsamında gerçekleşmesi bizi ayrıca sevindirdi. Son altı ayda sektörlerle kurmuş olduğumuz iş birliklerinin alan öğretmenlerinin iş başı ve mesleki gelişim eğitimleri kısmının planlandığı gibi işlemesi, kurulan bu ilişkilerin güçlü ve sürdürülebilir olduğunu göstermesi bakımından da ayrıca çok önemli. İş birliklerinde geçerli diğer konularda da mesafe aldıkça ülkemizde mesleki ve teknik eğitim her geçen gün daha da güçlenecektir."

Mesleki ve teknik eğitimde sektörle iş birliklerinin her geçen gün arttığına işaret eden Özer, yeni iş birlikleri ile alan öğretmenlerine yönelik iş başı eğitim sayısının daha da artacağını vurguladı.

Bakanlık verilerine göre, 2018'de iş birliği protokolleri kapsamındaki 56 faaliyette 1057 öğretmen iş başı ve mesleki gelişim eğitimi aldı. 2019'un ilk dört ayında ise iş birliği protokolleri kapsamında yapılan 41 faaliyete 1723 öğretmen katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber