Erdoğan: Bonozedelerle ilgili kararname Çankaya'da

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2007 09:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bonozedelerle ilgili Bakanlar Kurulu kararını imzalayarak Çankaya'ya gönderdiklerini bildirdi.

Erdoğan, Kanal A'da canlı yayımlanan 'Gündem Ankara' programında soruları yanıtlarken, bonozedelerle ilgili Bakanlar Kurulu kararını imzaladıklarını ve dün Çankaya'ya gönderdiklerini söyledi.

Kararın onaylanması ve Resmi Gazete'de yayımlanmasından sonra bonozedelerin ödeme planının şekilleneceğini ifade eden Erdoğan, bu kapsamda 22 bin civarındaki kişiye yaklaşık 1 milyar 200 milyon YTL ödeneceğini belirtti. Erdoğan, bunlara TÜFE üzerinden hesap yapmak suretiyle ilave yapacaklarını ve hakkın doğduğu andan itibaren buradan doğan farkı da vereceklerini kaydetti.

Erdoğan, "Sayın Cumhurbaşkanımız bu hafta imzalar mı bilmiyorum ama, önümüzdeki hafta imzalarsa, ondan sonra yeni hükümetin ilk atacağı adımlardan bir tanesi de bonozedelerin durumudur. Ama zaten hükümetten çok, artık bu bürokratik bir işlem olarak yürütülecektir" dedi.

Başbakan Erdoğan, bonozedelerin paralarını 1 ay içinde almaya başlayabileceklerini bildirdi.

"Adayım Gül"

Erdoğan, cumhurbaşkanı seçimi konusunda CHP dışardan diretmezse oturup konuşabileceklerini belirterek, "Arkadaşım Abdullah Gül'ün iradesi benim için çok önemlidir. Ben arkadaşımın Anayasa'da bir cumhurbaşkanında aranması gereken nitelikler noktasında herhangi sıkıntısı olduğuna kesinlikle inanmıyorum. Tam tersine" şeklinde konuştu.

Erdoğan, Gül'ün, bu konuda açıkladığı henüz net bir şey olmadığına işaret ederek, "Seçimden sonra bunları konuşuruz, görüşürüz. Tayyip Erdoğan olarak benim kanaatimi sorarsanız benim adayım Sayın Gül'dür" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber