Ege'de partilerin afiş kavgası devam ediyor

Haber Giriş : 19 Temmuz 2007 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'nin Manisa'da astığı afişler Türk bayrağını çağrıştırdığı gerekçesiyle CHP'nin başvurusu üzerine Yüksek Seçim Kurulu tarafından toplatılmasının ardından AKP de İzmir'de CHP ve MHP'nin afişlerini yasak yerlere astığı gerekçesiyle toplattırdı. CHP'nin İzmir'deki bütün ilçe teşkilatları ise AKP'nin ?Herşey Türkiye? yazılı afişlerinin toplatılması gerekçesiyle seçim kuruluna başvurdu.

22 Temmuz seçimleri yaklaşırken partilerin afiş asma kavgaları da giderek tırmanıyor. CHP'nin başvurusu üzerine AKP'nin Manisa'da astığı ve üzerinde ?Herşey Türkiye İçin? yazılı afişlerin, Manisa 1. Merkez İlçe Seçim Kurulu tarafından kaldırılmasına karar verildi. Kararda, ?Herşey Türkiye İçin? cümlesinde geçen ?Ü? harfi yerine Türk bayrağındaki hilalin yıldızla birlikte kullanılması, yasaklar kapsamında değerlendirildi ve afişlerin toplatılmasına karar verildi.

AKP'DEN MİSİLLEME

CHP'nin bu başvurusunun ardından AKP İzmir İl Başkanlığı da Karşıyaka 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na müracaat ederek, CHP ve MHP'nin belirlenen yerler dışına afiş astığını ve bunların kaldırılmasını istedi. Seçim Kurulu da CHP'nin Soğukkuyu Kavşağı, Şemikler Pazaryeri önü, Şemikler Balıkçılar Kahvesi'nin önü ile MHP'nin Örnekköy Mahallesi, Yamanlar Koleji'nin ilerisi, Cahar Dudayev Caddesi, Mini Tansaş önü, Soğukkuyu kavşağındaki bölgelerine astığı pankart ve afişlerin kaldırılmasına karar verdi. Kararda, afişlerin kaldırılmaması durumunda İlçe Seçim kurulu Başkanlığı'nca kaldırılacağı ve masrafların ilgili partilerden tahsis edileceği belirtildi.

AKP'nin karşı atağı üzerine CHP İzmir İl Başkanlığı tüm ilçe örgütlerine yazı göndererek AKP'nin afişlerinin kaldırılması ilçe seçim kurullarına başvurmaları istendi. CHP ilçe örgütleri de Manisa Seçim Kurulu kararını örnek göstererek ilçelerindeki seçim kurullarına başvuruda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber