MHP'den AK Parti ve CHP'ye suç duyurusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2007 14:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin - MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, "AK Parti ve CHP, kent merkezine tır, çekici ve ağır vasıta araçları ile girerek propaganda yapmakta ve hukuku ihlal etmektedir" dedi.

Şandır, MHP il binasında düzenlediği basın toplantısında, seçim kampanyalarının hukuka uygun ve adil gerçekleştirilmesini, nezaketle yürütülmesini ve halkın rahatsız edilmemesini her defasında talep ettiklerini söyledi.

AK Parti ve CHP'nin Karayolları Trafik Kanunu, Karayolları Trafik Yönetmeliği ve İl Trafik Komisyonu kararlarına aykırı olarak propaganda yaptığını, dolayısıyla halkın huzurunu kaçırdığını öne süren Şandır, şöyle konuştu:

'Buna itiraz etmeyi, cevap vermeyi ya da aynı yolu kullanmayı düşündüysek de, seçim kampanyamızın başlangıcında halkımıza verdiğimiz sözü tuttuk. Bu yanlışlığa yanlışlıkla cevap vermedik. Ancak, halkımız adına bu hukuksuzluğu, bu adil olmayan kampanyayı kınıyor ve bunun durdurulmasını talep ediyoruz. Bu maksatla MHP İl Başkanvekili Mustafa Tece, Cumhuriyet Savcılığı, Valilik ve Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına bu durumun tespit edilerek önlenmesi yönünde suç duyurusunda bulundu."

Bir gazetecinin "ip tartışmasının MHP'de kan kaybına yol açıp açmadığını" sorması üzerine Şandır, "Biz AK Parti iktidarının, özellikle Başbakan Erdoğan'ın toplumu aldatıp, kandırmasından rahatsızız. Terörist başı Abdullah Öcalan'ın asılması meselesini bu ülkede en iyi bilmesi gereken Başbakan Erdoğan'dır" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın tüm bunları bildiğinden emin olduklarını belirten Şandır, şöyle devam etti:

"Buna rağmen Başbakanın MHP'yi suçlamakta ısrar etmesi üzerine Genel Başkanımız, 'Eğer senin için bu kadar önemliyse, al buyur sen as demiş' ve ipi atmıştır. İşin anlamı budur."

MHP'nin terör konusundaki tavrına değinen Şandır, "Biz bölücü teröre bulaşmamış her insanımızı samimiyetle kucaklıyoruz. Bölücü terör örgütüyle işbirliğinde olmayan herkes ile işbirliği yapacağız" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber