Ziraat, karını yüzde 87 arttırdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2007 19:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ziraat Bankası'nın 6 aylık karı net 1,3 milyar YTL

Ziraat Bankası'nın bu yılın ilk yarısında net karını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 87 artırarak, 1 milyar 305 milyon YTL'ye çıkardığı bildirildi.

Banka'dan yapılan açıklamada, bankanın brüt karının 1 milyar 643 milyon YTL, vergi karşılığının ise 338 milyon YTL olduğu belirtildi.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar da yaptığı açıklamada, Bankanın 2007 yılının ilk yarısını değerlendirdi.

Yılın ilk yarısında 64 milyar 207 milyon YTL'ye ulaşan toplam mevduatın, ''milyonlarca insanın bankaya duyduğu güveninin ifadesi'' olduğunu vurgulayan Çağlar, Bankanın Türkiye'nin lokomotifi olarak karlılık ve verimlilik ilkeleri doğrultusunda ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceğini kaydetti.

Çağlar, Bankanın toplam aktiflerinin 75,8 milyar YTL'ye ulaştığını, son yıllarda kredilerin aktif içindeki payının hızla arttığını ve bu faaliyetler neticesinde Haziran ayı sonu itibarıyla toplam kredilerinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 31 artarak 18,8 milyar YTL'ye yükseldiğini bildirdi.

''ZİRAAT, YENİ ÜRÜNLERLE ÇİFTÇİNİN YANINDA''

Çağlar, tarımsal kredilerde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 51 artış sağlanarak, 4,3 milyar YTL'ye ulaşıldığını da bildirerek, tarımsal kredilerde projeli yatırım kredilerinin yanı sıra modern teknolojilerin kullanılması sayesinde, verimliliğin ve tarımsal hasılatın artırılmasına önem verdiklerini belirtti.

Türkiye için önemi giderek artan su konusunda da özel bir proje uygulamaya koyulduğunu ifade eden Çağlar, bu projeyle geleneksel sulama yöntemi yerine, suyun daha verimli kullanılmasını sağlamak amacıyla üreticileri ''yağmurlama ve damlama sistemi'' kurmaya teşvik ettiklerini, kredinin faizsiz ve 5 yıl vadeli olduğunu, yeni uygulanmaya başlanması ile birlikte bugün itibarıyla 1884 üreticiye, 30 milyon YTL tarımsal sulama kredisi kullandırıldığını söyledi.

Bankanın tarımsal krediler yanında KOBİ kredilerinde de adından söz ettirmeye başladığını ifada eden Çağlar, KOBİ kredilerinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 56 artışla 1 milyar 743 milyon YTL'ye yükseldiğini, kredilendirilen KOBİ sayısının 90 bine yaklaştığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber