Behçet hastalığı hayatı tehdit ediyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2007 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BEHÇE HASTALIĞI HAYATI TEHDİT EDEBİLİYOR

ALTAY VAROL

DENİZLİ (İHA) - Behçet hastalığının tedavi altına alınmadığı takdirde vaskülit denilen damar iltihaplarına dolayısıyla hayati tehlikeye sebep olabileceği belirtildi.

Behçet hastalığının nadir görülen hastalıklardan biri olduğunu belirten Denizli Devlet Hastanesi Romatoloji Uz. Dr. Tufan Türk, "Behçet hastalığı, ilk kez 1937 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp fakültesi Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Hulusi Behçet tarafından, 'Ağızda aftlarla (ülsere yaralar), genital organlarda ülsere yaralarla ve gözde iltihapla tanımlanan bir hastalık' olarak tanımlandığını belirten Türk, "Behçet hastalığında, çoğu kişinin ağzında, genital organlarında ve ciltlerinde yaralar ve

problemler oluştuğu için cilt doktorlarına gidilir. Bu hastalık genellikle ağızda ve genital organlarda yaralarla oluşur. Bunun dışında gözde tutuluma neden olur. Ancak hastalık göründüğü kadar basit seyir etmez. Tedavi altına alınmadığı takdirde hayati damarlarında vaskülit dediğimiz damar iltihaplarına neden olarak hayatı tehdit edebilir. Bundan dolayı Behçet hastalığı sistemik bir hastalıktır, genelde genetiktir ve bulaşıcı değildir" dedi.

Behçet hastalığına dünyada en çok rastlanan ülkelerden birisinin Türkiye olduğunu belirten Türk, "Hastalığın şu anda kesin bir tedavisi yok. Ancak çeşitli semptomları ve organ tutulumlarını önlemek için bazı tedaviler uygulanmaktadır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber