Diploma notlarını artık MEB hesaplayacak

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 20 Temmuz 2007 08:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri (EĞİTEK) Genel Müdürü Nizami Aktürk, gelecek yıl yapılacak OKS'de ilköğretim başarı puanlarının okul müdürlerince sisteme girilmeyeceğini söyledi.

OKS'de ilköğretim başarı puanının yanlış hesaplandığını iddia eden 477 öğrenci MEB'e başvurdu. 200'ü aşkın hatalı not girişi tespit edilirken, 5 okul müdürü açığa alındı.

Aktürk, "Bu sene 14 milyon öğrencinin kayıtlarını internete attık. Fakat bu sene hesaplarına yetiştiremedik. Çünkü doğrulamamız, kontrol etmemiz gerekiyor. Gelecek sene ortalamaları biz hesaplayacağız. Asla böyle bir hata olmayacak. Karnede ne görüyorsa otomatik olarak puan hesabında da aynı rakam görünecek." dedi.

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı'nda ilköğretim başarı puanının yanlış hesaplanmasıyla ilgili itiraz başvuruları bugün mesai bitimine kadar EĞİTEK'e, kendi okul müdürlüklerine ise 27 Temmuz Cuma gününe kadar yapılacak. EĞİTEK Genel Müdürü Nizami Aktürk, ilköğretim başarı puanının okullar tarafından yanlış hesaplanmasıyla ilgili 477 başvuru yapıldığını, 11 ildeki 28 okulda 200'ü aşkın hatalı not girişinin tespit edildiğini bildirdi. Diploma notuna itiraz edenlerden herhangi bir ücret talep edilmediğini vurgulayan Aktürk, sınav kağıdının yeniden incelenmesini isteyen öğrencilerin bankaya 10 YTL yatırması gerektiğini söyledi.

İlköğretim başarı puanı yanlış hesaplanan 5 okulun müdürünün açığa alındığını belirten EĞİTEK Genel Müdürü, hata saptanan okullarda inceleme başlatıldığını bildirdi. Puanları düzeltilen adaylar arasında değişiklikten sonra ilk 5 bine giren aday olmadığının tespit edildiğini açıklayan Aktürk, "Öğrencilerde hiçbir mağduriyet olma durumu yok. İnsanları rahatsız edici, puanlarını etkileyici bir durum yok." dedi. Benzer itirazların her sene ÖSYM'ye de yapıldığına dikkat çeken Aktürk; kontenjanların artırılması, sınavın tekrarlanması, tüm öğrencilerin ilköğretim başarı puanlarının yeniden hesaplanması ya da ilköğretim başarı puanları dahil edilmeden puanların yeniden belirlenmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığının altını çizdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber