Vali voliyi vurdu: Promosyon parasıyla 350 YTL'lik araba aldı

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 20 Temmuz 2007 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Valisi Cahit Kıraç, personele dağıtılması gereken banka promosyonu parayla kendine 350 bin YTL'lik makam aracı aldırdı....

İzmir Valisi Cahit Kıraç, İl Özel İdaresi'nin 110 milyon YTL'lik bütçesini yöneten Vakıfbank yönetimiyle anlaştı. Bankanın promosyon olarak vereceği paranın yerine, kendisine Mercedes marka 350 bin YTL'lik süper lüks makam aracı aldırdı.

İçişleri Bakanlığı, 5 Aralık 2005'te valiliklere promosyonları yasaklayan bir genelge göndermişti. Buna göre, promosyonlarda kullanılacak paraların yüzde 70'i personele dağıtılacak, geri kalanı da okul gibi ihtiyaçlara harcanacaktı.

***

Makam volisi

İzmir İl Özel İdaresi'nin bütçesini yöneten banka, Vali Kıraç'a promosyon olarak 350 bin YTL'lik araç verdi.

İzmir İl Özel İdaresi'nin yaklaşık 110 milyon YTL'lik yıllık bütçesini yöneten Vakıfbank, İzmir Valisi Cahit Kıraç'a promosyon olarak 350 bin YTL'lik Mercedes S serisinden makam aracı aldı. Olayı doğrulayan valilik yetkilileri, "Zaten İçişleri Bakanlığı, valimizin 10 yıllır aracını yenileyecekti. Ancak böyle bir teklif getirilince 'Devletimizi zarara uğratmayalım' dedik ve kabul ettik. Aracın modelini de banka seçti" dedi.

SOSYAL HİZMETLER FARKLI

Bu arada İzmir'de, bunun tam tersi bir durum yaşandı. Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zekeriya Ertaş personeline maaş veren bankadan aldığı promosyon bedelini personeline dağıttı. Ertaş 1992 model makam aracını değiştirmek yerine kısa bir süre önce bin YTL'ye klima taktırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber