MHP'li belediye başkanının şoförü çete lideri çıktı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 20 Temmuz 2007 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, adam tutarak silahla yaralama, haraç toplama, ihalelerden vazgeçirme olayına karıştığı belirlenen bir şebeke 'Aydınlık1' operasyonu ile gün yüzüne çıkartıldı. Yakalanan şahısların MHP'li Belediye Başkanı Zeynel Şenol'un makam şoförü Z.K.'nin yönlendirdiği iddia edildi. Çetenin çökertilmesi ile 15 ayrı faili meçhul olayın aydınlatıldığı açıklandı. Geniş çaplı bir çalışma yapan polis, aynı çetenin 2006 yılında bir gazetecinin kurşunlanması olayını gerçekleştirdiği ve gazetecinin bir bacağının kurşunlanması için 100 bin YTL paranın vaat ettiğini ortaya çıkardı.

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Organize Büro Amirliği ekiplerinin yapmış olduğu 'Aydınlık 1' operasyon sonucunda yakalanan 7 kişi Manavgat Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Manavgat Belediyesi'nde çalışan veteriner Cemil Turan, Belediye Başkanı Zeynel Şenol'un mezbahadaki ihalelerde yolsuzluk yaptığını ileri sürerek, yeni yapılacak ihalelere karşı çıktı. Bunun ardından, 2 Ekim 2002 tarihinde veteriner Cemil Turan ayaklarından kurşunlandı ve bir süre hastanede yatarak tedavi gördü. Daha sonra Manavgat'ta yerel yayın yapan MRT televizyonunda spikerlik yapan ve Söz adlı yerel gazetede köşe yazan Hidayet Özel adlı şahıs önce darp edildi bir süre sonra da ayağından kurşunlanarak hastaneye kaldırıldı. Bunun üzerine 11 Aralık 2006 tarihinde Manavgat Belediye Başkanı Zeynel Şenol'un makam aracı, bir süre sonra ise belediye binası kurşunlandı.

Art arda yaşanan bu olayların ardından çalışma başlatan Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Büro Amirliği ekipleri, veteriner Cemil Turan'ın belediye başkanının ihalelerine karşı çıktığı için kurşunlandığını ortaya çıkardı. Yapılan çalışma sonucunda veterinerin, belediye başkanına karşı çıkmasının ardından Belediye Başkanı Zeynel Şenol'un şoförü Z.K.'nin 'bu adamın gereğini yapın' şeklinde talimat verdiği iddia edildi. Daha sonra Z.K.'nin Veteriner Cemil Turan'ın gereğini yapmak için yine belediyede görevli olan ve itfaiyede şoförlük yapan F.U. ile işbirliği yaparak veterineri ayaklarından vurdurduğu tespit edildi. Olayda kullanılan silah ve aracın belediyenin makam şoförü Z.K. tarafından temin edildiği tespit edildi.

Bu olaylardan sonra belediye başkanı ve şoförünün vaatlerini yerine getirmediğini belirten F.U.'nun, takma isim kullanan bir şahıs ile birlikte Belediye Başkanı'nın resmi otosunu kurşunladığı tespit edildi. Fahrettin Uslu'nun gazetecinin yaralanması için her bir ayağına 100 bin YTL para vaat edildiğini, ancak olayın gerçekleşmesinin ardından vaat edilen paranın sadece 2 bin YTL'sini aldığını, geri kalan 98 bin YTL'sini alamadığından dolayı yine ismi açıklanmayan ve takma isim kullanan şahsı ile birlikte belediye binasını kurşunladığı ortaya çıktı.

Olay ile ilgili çalışmasını sürdüren polis, çete üyelerinin 2006 yılında Musa Kiraz isimli şahsın darp edilmesi ve elindeki paraların alınması olayın karıştıklarını, AK Parti Antalya il teşkilatı kurucularından Hüseyin Avşaroğlu'nun kardeşi İsmail Hakkı Avşaroğlu'nun silah tehdidi ile korkutularak ihalelerden çekilmesi olayını gerçekleştirdiğini belirledi. Çete üyelerinin yine 2007 yılında Manavgat Otogarı'nda çaycılık yapan Mehmet Yıldız'ı darp ederek zorla haraca bağladığı, yine Ali Süzer isimli şahsın da haraca bağlanması olayına karıştığı ortaya çıktı.

Meydana gelen olay ve elde edilen verilerden sonra operasyon düzenleyen Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Manavgat Belediye Başkanı Zeynel Şenol'un şoförü Z.K., çetenin lideri olduğu belirlenen F.U., çete üyesi T.U., E.Ö., M.U., İ.Ü., M.U. isimli 7 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şahısların vermiş olduğu bilgiler ve bu şahıslar tarafından tehdit edilerek paraları alınan şahısların verdiği bilgiler doğrultusunda çalışma başlatan polis, MHP Manavgat İlçe Başkanı İ.H.K. isimli şahsın da azmettirmek yöntemiyle bir marketçinin parasını gasp ettirdiğini ve müştekisi belirlenemeyen bir şahıstan yüklü miktarda para gasp ettiğini, Sorgunlu Mustafa olarak bilinen şahsın tehdit ve darp edilmesi olayına karıştığını ve yine ismi açıklanmayan bir şahsın parasının gasp edilme olayına karıştığını tespit etti. Olay ile ilgili çalışmanın sürdüğü belirtilirken, operasyon kapsamının genişleyeceği ve çalışmaların çok çaplı olarak sürdürüldüğü belirtildi. Aydınlık1 operasyonu kapsamında 6 adet tabanca ve çok sayıda mermi ele geçirildiği belirtildi.

Yakalanan şahıslar haklarında düzenlenen dosya ile Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber