ÖSS'de son viraja girildi, pazartesi tercih işlemleri başlıyor...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2007 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversite adayları önümüzdeki pazartesi günü bölüm tercihlerini yapmaya başlayacak. Tercihler başvuru merkezleri ve ÖSYM'nin internet adresinden yapılacak. Son gün 3 Ağustos.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSS) tercih başvuruları 23 Temmuz'da başlıyor. Adaylardan, 160 ve üstünde puan alanlar, ÖSS'ye girip aynı zamanda sınavsız geçiş hakkına sahip olanlar ve sadece sınavsız geçiş başvurusu yapanlar tercih yapacak. Yetenek sınavıyla öğrenci alan yüksek öğretim programlarına girmek isteyenlerin tercih formu doldurmaları gerekmiyor.

Tercihler, başvuru merkezlerine ve bireysel olarak ÖSYM'nin internet adresinden T. C Kimlik Numarası ve ÖSYS şifresiyle yapılabilecek. Tercih bildirimi faks, posta, elektronik posta gibi yollardan yapılmayacak. Başvuru merkezleri aracılığıyla tercih yapacak adayların randevu alması gerekecek.

ÖSYM, tercihlerini internet üzerinden gönderecek adayları, ?Tercihleriniz sistem tarafından başarıyla kabul edilmiştir? uyarısını mutlaka görmeleri ve yazıcıdan ?Tercih Listesi?ni almaları konularında uyarıyor.

SONUÇLAR 20 AĞUSTOS'TA

Yerleştirme işlemlerinin iki haftada bitmesi ve sonuçların 20 Ağustos'a kadar açıklanması bekleniyor. Adaylar bu yıl tercihler için ücret ödemeyecek ve adaylara ?yerleştirme sonuç belgesi? gönderilmeyecek.

Sınava giren 1 milyon 615 bin 534 adaydan 1 milyon 297 bin 749'u, 160 ve üstünde puan alarak tercih yapma hakkı kazandı. Puan türlerinin en az birinden 185 puanı geçen 1 milyon 30 bin 859 aday, lisans programlarını tercih edebilecek.

Sıralama değişebilir

Bazı adayların Ortaöğretim Başarı Puanlarının (OBP) okullarca ÖSYM'ye yanlış bildirildiği iddialarıyla ilgili incelemeler sürüyor. Okulların OBP bilgilerini bilgisayar aracılığıyla kendilerine ilettiğini belirten ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, ?ÖSYM'de hata yok. Bireysel düzeyde, okulların OBP'yi yanlış bildirmesine bağlı hatalar var. Puanı okullardan yanlış bildirilen epeyce aday var? açıklaması yaptı. Yanlışlıkların belirlenmesi halinde sıralamanın değişebileceğini söyleyen Yarımağan ?OBP ile ilgili iddialar tercih süresini etkilemeyecek? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber