Huzurlu bir seçim için tüm tedbirler tamam

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 21 Temmuz 2007 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seçim yasakları nedeniyle alınan tedbirler çerçevesinde ulaşım, su ve doğalgaz hizmetleri için nöbetçi ekipler hazır bekleyecek, parti afişleri toplanacak, içki yasağı denetimi sıklaştırılacak..

Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim yasakları nedeniyle bugün ve yarın için bazı tedbirler aldı. Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre alınan tedbirler şunlar:

* İ.E.T.T., İDO ve Metro ve Hafif Metro'da herhangi bir aksaklığa meydan vermeyecek şekilde düzenlemeler yapıldı. Seferlere planlandığı şekilde devam edilecek.

* İSKİ ve İGDAŞ tarafından oy verme sürecinde su ve doğalgaz kesintisi yapılmayacak. Meydana gelebilecek arızalar için nöbetçi ekipler hazır bekletilecek.

* İstanbul Büyükşehir Zabıtası seçim yapılan 22/07/2007 Pazar günü sabah 06.00 dan akşam 24.00'e kadar Büyükşehir Belediyesi sorumluluk bölgesinde Yüksek Seçim Kurulu'nun kararını uygulayacak. Karar gereği içki satışı yapılan işyerlerinin içki satışı yapmamaları yönünde denetim yapılacak.

* Zabıta Daire Başkanlığı, sorumluluk bölgesi dışında kalan ilçe ve ilk kademe Belediyelerini bilgilendirdi. İlçe Belediye Zabıtası da sorumluluk bölgelerinde içki satışı yapan ve içkili eğlence yerlerinde içki satışı yapılmaması yönünde kontrol ve çalışmalar yapacak.

* Büyükşehir Belediyesi sorumluluk bölgesindeki alanlarda, bugün saat 24.00'e kadar partilerin her türlü afiş ve bayrakları toplatılacak. Parti il ve ilçe başkanlıkları tarafından toplanmayan afiş ve bayrakların Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından toplanacak. İlçe belediye başkanlıkları da kendi bölgelerinde aynı çalışmaları yapacak.

PAZARLAR KURULMAYACAK

* İlçe ve ilk kademe belediyelerinin sorumluluk bölgesinde seçim günü pazar kurulmasına izin verilmeyecek. Seçim güvenliğini tehlikeye sokacak her türlü seyyar satıcı faaliyetleri durdurulacak.

* Vatandaşlar seçim yasakları ile ilgili her türlü şikâyetlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa 153 numaralı telefonu ve Zabıta Daire Başkanlığı'nın 0212 521 84 65/ 66 / 67/ 68 / 69 - 70 numaralı telefonlarından yardım talep edebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber