Sinan köylüleri seçimde oy kullanmayacak...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2007 20:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Sinan köyü sakinleri, yıllar önce topraklarına el konulduğu ve buna karşı yürüttükleri mücadelede yalnız bırakıldıklarını gerekçe göstererek, seçimde oy kullanmayacaklarını bildirdiler.

Bismil ilçesini bağlı 2 bin nüfuslu 180 haneli ve 570 seçmenin bulunduğu Sinan köyü sakinleri, köy meydanından Diyarbakır-Batman kara yoluna kadar, ellerinde, ''toprak yoksa oy da yok'', ''Ağalar Mecliste, köylüler sokakta'' ve ''Köylüyüz haklıyız kazanacağız'' yazılı pankart ve dövizlerle yürüyerek eylem yaptı.

Köy girişinde kurulan temsili sandığa, üzerinde ''ağaya oy yok'' yazılı pusula bulunan zarfları atan köylüler, yarın yapılacak olan milletvekili genel seçimlerini oy kullanmayarak protesto edeceklerini belirttiler.

Temsili sandık başında köylüler adına açıklama yapan Halil Duru, topraklarının hile ile ellerinden alındığını savunarak, 4 yıldır sürdürdükleri mücadelede yalnız bırakıldıklarını öne sürdü.

Duru, şöyle dedi:

''Bugün bölgemizde milletvekilliği için bağımsız aday olanlar veya seçime giren partilerin toprak sorunu ile ilgili bir programları yok. Toprakları ağalar tarafından gasp edilmiş köle haline gelmiş köylüler için bir programları bulunmuyor. Hepsi yine ağaları Meclise taşımak için yarışıyorlar ya da oylarını artırmak için ağaların kapılarını aşındırıyorlar. 30 bin dönüm Osmanlı tapulu toprağı, Sinanlı ağaları tarafından hile ile gasp edilen köylüler olarak bizi vatandaş değil, ağaya köle yapan bütün partiler ve bağımsız adaylardan umudumuzu kestik. Bizim için hepsi aynıdır. Topraksız köylüleri değil, ağaları destekliyorlar. Vatandaş olarak görünmüyorsak, vatandaşlık görevimizi yerine getirmeyeceğiz. Hiçbirine oy vermeyeceğiz. Sandık başına gitmeyeceğiz.'' Köylüler, yapılan açıklamanın ardından dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber