Polisin sandık pususu: 470 gözaltı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 23 Temmuz 2007 09:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye dün seçim heyecanı yaşarken polis de aranan zanlıları yakalamak için sandık başındaydı. Polis tarafından aranan 470 kişi oy kullandıktan sonra gözaltına alındı

Antalya'da çeşitli suçlardan aranan 283 kişi, oy vermek için geldikleri sandık başında yakalandı. Antalya polisi aranan şahıslarla ilgili kent merkezindeki çok sayıda okulda operasyon gerçekleştirdi. Polisler, aranan şahısları oy kullanmak için geldikleri okullarda tek tek yakaladı. Polisin operasyonunu eleştiren aranan şahısların yakınları, ?Birçoğu basit tanıklık, mal beyanından aranan kişiler polis tarafından toplandı. Seçim günümüz zehir oldu? dediler.

Adana'da çeşitli suçlardan aranan 130 kişi, oy kullanmak için geldikleri okullarda gözaltına alındı. Adana Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, oy kullanacakları okullara giden ancak çeşitli suçlardan aranan ve haklarında hapis cezası bulunan 130 kişi oy verme işlemlerinin ardından gözaltına alındı.

ÖNCE OY SONRA GÖZALTI

Tokat polis ekipleri, çeşitli suçlardan aranan bazı kişilerin oy kullandığı yerleri önceden belirledi. Bu kişilerin oy kullanacağı okullarda önlem alan polisler, 47 kişiyi oy verme işlemlerinin ardından gözaltına aldı.

Kalpleri seçime dayanmadı

23. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde oy verme işlemleri tamamlanırken, Tokat ve Trabzon'da iki kişi kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Tokat'ın Turhal ilçesinde Mehmet Harman'la (63) Trabzon'un Hayrat ilçesinde Yakup Kara (76) isimli vatandaşlar oylarını kullandıktan sonra kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber