Antalya yanıyor bir işçi öldü...

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Temmuz 2007 19:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'ne bağlı Dirgenler Köyü yakınlarında çıkan orman yangını rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Çevre il, ilçe ve beldelerden ekiplerin takviye edildiği yangında, 25 hektar orman alanı kül oldu. Yangın söndürme çalışmalarına katılan orman işçisi Ali Geçkin, dumandan boğularak yaşamını yitirdi.

Kaş'ın Dirgenler Köyü yakınlarında saat 15.00 sıralarında çıkan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle yayıldı. Yangına, çevre ilçe ve beldelerin itfaiye ekiplerinin yanı sıra, 6 helikopter, 5 uçak, 2 anfibi uçak, 25 arazöz, 5 dozer ve 150'nin üzerinde orman işçisiyle müdahale ediyor. Korku ve panik yaratan orman yangını, kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yangında akşam saatlerine kadar 25 hektar kızılçam orman alanı kül oldu. Yangının, yol kenarına atılan sönmemiş bir sigara izmaritinden çıkmış olabileceği ifade edildi.

DUMANDAN BOĞULDU

Yangın söndürme çalışmaları sırasında, orman işçisi 44 yaşındaki Ali Geçkin, dumandan boğularak yaşamını yitirdi. Finike Karaçam Orman İşletmesi'nde görevli Geçkin, ?tırmık işçisi' olarak 24 yıldır ormanda çalışıyordu. Evli ve 2 çocuk babası Geçkin'in yangında ters esen rüzgarın etkisiyle dumanların arasında kaldığı belirtildi.

Yangın yerine gelen Antalya Orman Bölge Müdürü Ahmet Gedikağaoğlu, tüm güçleriyle yangını kontrol altına almaya çalıştıklarını ancak, rüzgarın da etkisiyle alevler karşısında zor anlar yaşadıklarını söyledi. Gedikağaoğlu, ?Çevre il ve ilçelerden de sürekli takviye yapılıyor. Yangını kontrol altına almaya çalışıyoruz. Şu an için alevlerin yerleşim yerlerine sıçraması söz konusu değil. Yangın, ormanın yanından geçen karayolundan başlamış. Dikkatsiz bir sürücünün atmış olabileceği sönmemiş sigara izmariti neden olmuş olabilir? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber