Seçim sonrası Meclis'in yine en önemli gündem maddesi 'dokunulmazlıklar'

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2007 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni Meclis oluşumunun ardından seçilemeyen ve artık dokunulmazlık zırhı olmayan 59 milletvekili için yargı yolu göründü.

Dokunulmazlıkları kalkacak milletvekilleri arasında DP'nin başarısız olmasından dolayı ilk gün Genel Başkanlıktan istifa eden Mehmet Ağar. Ağar'ın hakkındaki suç dosyası Susurluk Davası ile ilgili. Ağar'ın, Abdullah Çatlı ve Yaşar Öz'e sahte belgeyle silah temin ettiği iddiaları yargı gündeminde olacak.

Meclis'e giremeyen, dokunulmazlıkları kalkacak AK Parti'li milletvekilleri şöyle:

"Mehmet Kerim Yıldız, Orhan Yıldız, Mahfuz Güler, İbrahim Köşdere, Sabri Varan, Ali Sezal, Hanefi Mahçiçek, Ali Öğüten, Hasan Bilir, Yüksel Çavuşoğlu, Adem Baştürk, Halil Ürün, Mehmet Kılıç, Remzi Çetin, Erdoğan Özegen, Mahmut Uğur Çetin, Mustafa Eyiceoğlu, Öner Gülyeşil, Orhan Taş, Mehmet Ergün Dağcıoğlu, Resul Tosun, Mehmet Erdemir, Cahit Can ve İsmail Soylu, Ali Yüksel Kavuştu, Muzaffer Külcü, Osman Nuri Filiz, Fahri Çakır, Ali Ayağ, Zülfü Demirbağ, Mustafa Ilıcalı, Ali Temur".

CHP'de bu dönem Meclis'e giremeyen ve mahkeme yolu görünen vekillerin isimleri ise şöyle: "Hakkı Ülkü, Muharrem Toprak, Fikret Ünlü, Mehmet Siyam Kesimoğlu, Sefa Sirmen, Muharrem Kılıç, Vahit Çekmez, Naci Aslan, İsmail Değerli, Mehmet Vedat Melik, Hüsnü Güyüldar, Nadir Saraç, Halil Tiryaki, Salih Gün, Mehmet Ali Arıkan, Haşim Oral ve Yavuz Altınorak".

Meclis'te bekleyen dokunulmazlık fezlekeleri arasında 28 dosya ile CHP Kocaeli Milletvekili Sefa Sirmen ilk sırada yer alıyor. Sirmen hakkında "ihaleye fesat karıştırma, görevi kötüye kullanmak, basın yoluyla hakaret, görevde suistimal, hizmet sebebiyle emniyeti suistimal" gibi suçlamalar bulunuyor. 22. Dönem Meclis'e Mardin'den bağımsız olarak giren Süleyman Bölünmez hakkında Meclis'te bulunan dosyalar ise yaralama, hakaret ve tehdit iddialarını içeriyor.

Dokunulacak milletvekillerinin haklarındaki suçları arasında görevi kötüye kullanmak ve resmi evrakta sahtecilik, ihaleye fesat karıştırmak, yalan beyanda bulunmak, görevde yetkiyi kötüye kullanmak, hizmet sebebiyle emniyeti suistimal, bir kısım kooperatiflere usulsüz arsa tahsis etmek, sahte olarak tanzim edilen resmi evrakı bilerek kullanmak, teşekkül halinde akaryakıt kaçakçılığı, kurumu zarara uğratmak, kamu kurumunu dolandırmak, hırsızlık, faili belli olmayacak şekilde adam yaralamak, tehdit gibi

suçlar bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber