Çete telefonunda 'paşa' sohbeti

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 25 Temmuz 2007 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün VKGB adlı derneğe yönelik yaptığı Girdap Operasyonu'nun ikinci bölümünde bulunan bazı konuşmalarda Van'da görev yapan S. isimli bir paşa da dinlemeye takıldı. Çete elemanları kendi aralarındaki konuşmalarda paşayla görüşmelerini anlattılar

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi(VKGB) adlı derneğe yönelik yaptığı Girdap Operasyonu'nun ikinci bölümünde bulunan bazı konuşmalar Genelkurmay Askeri Savcılığı'na ve Adalet Bakanlığı'na gönderildi. Genelkurmay'da görev yapan Serdar K., Konya Jandarma Bölge Komutanlığı'nda görevli Binbaşı Akın A., MİT Müsteşarlığı'nda şube müdürü Arif Ö., Mersin Cezaevi'nde görevli Jandarma Astsubay Necmi Z. İle Yargıtay Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğü'nde görevli müdür Murat Ö.'nün konuşmalarının bulunduğu dosyada idari işlem yapılması istendi. Çetenin dinlemeye takılan konuşmalarında halen görevde olan bir paşanın da isminin geçmesi dikkat çekti. Çete üyelerinin kendi aralarındaki telefon konuşmalarında Van'da görevli olan bir S. isimli bir paşadan bahsederek Van'da bazı işlerin olduğunu paşanın da bu işlerle uğraştığını söylüyorlar.

İRAN'A GİDECEK PAŞA MI?

Vatansever Güç Birliği Hareketi mensuplarına yönelik olarak düzenlenen Girdap operasyonunda yakalan silah tüccarı Halit Bozdağ'ın, silah ticareti yaptığı İranlı İmami ile konuşmalarında da bir paşadan söz edilmişti. Bozdağ'ın İmami'ye,"İran'da askeri bakanı ayarla. Bize Milli Savunma Bakanını ara bir korgeneralle geliyorum" diye sık sık telefon ettiği ortaya çıkmıştı. Yeni telefon kayıtlarının ortaya çıkmasının ardından Bozdağ'ın İran'a gideceğini söylediği paşanın S. olup olmadığı tartışılıyor.

Herkese fırça attı

20.07.2006 saat: 23:44'de Ali K, ile VKGB yöneticisi Ahmet Cinali arasındaki

konuşma:

?ALİ: Bana bak

?AHMET: He abi

?ALİ: S. paşayı ara da

?AHMET: Aradım aradım bu akşam kıyamet koptu herkese bir fırça var bildiğin gibi değil.

?ALİ: Heeee

?AHMET: Kıyamet kopuyor

?ALİ: Şimdi bizim Van'da arkadaşlar var

?AHMET: Abi ne gerekiyorsa ben yaptırıyım söz kim nedir

?ALİ: Tamam

?AHMET: Alay komutanı da arkadaşımız, asayiş komutanımız da gardaşımız

?ALİ: Tamam Şimdi S. Paşa şimdi Hakkari'de Van'daki bizim arkadaşlarla beraber bazı işler oluyor onları halleder.

?AHMET: Hemen ne varsa söyle göndettir hallettiriyim.

?ALİ: Tamam gardaşım tamam

?AHMET: Tamam abi

?ALİ: Oldu hadi öpüyorum gözlerinden

MHP'den aday oldu listeye giremedi

Vatansever çetesi ile bağlantısı ortaya çıkarılan eski MİT mensubu Arif Ö'nün 22 Temmuz seçimlerinde MHP'den milletvekili adaylığı için başvuruda bulunduğu ortaya çıktı.Balıkesir'den milletvekili aday adayı olan Arif Ö'nün başvurusunu MHP genel merkezine yaptığı, ancak listelere giremediği öğrenildi. VGBH'nin kurulduğu günden beri irtibatta olduğu tespit edilen MİT mensubu Arif Ö.'nün, şehit ailesini dolandıran Konya Şube Başkanı Vehbi Şanlı ile irtibatının tespit edilmesi üzerine kurumdan ihraç edildiği belirlendi. Arif Ö'nün çevresine MİT'ten emekli olduğu söylediği ancak bunun gerçeği yansıtmadığı bildirildi. Arif Ö. ile birlikte çete bağlantısı nedeniyle MİT'ten bazı personelin ilişiğinin kesildiği ve yargılanmaları için dosyalarının yargıda olduğu tespit edildi. Ancak Arif Ö'nün MİT mensubu olmasına karşın, teşkilat da bir yönetici pozisyonunun bulunmadığı belirlendi.

MİT'te büyük çeteci temizliği

Çete iddiasıyla haklarında dava açılan Vatansever Güç Birliği Hareketi (VGBH) mensupları ile bağlantıları tespit edilen MİT mensubu Arif Ö. teşkilattan ihraç edilerek, yargılanması için dosyayı adli mercilere iletildi. Ancak çete bağlantısı nedeniyle MİT'ten ihraç edilen eleman sayısının Özsaygı ile sınırlı olmadığı, birkaç ismin daha ihraç edilerek dosyalarının yargıya iletildiği öğrenildi. Arif Ö. ile Konya Şube Başkanı Vehbi Şanlı ile konuşmalarının dinlemeye takıldığı tespit edildi. MİT, kendi içinde çete bağlantısı tespit edilen elemanları ihraç ederken gözler TSK'ya çevrildi.

GÖZLER ŞİMDİ DE YAŞ'TA

TSK'nın da 1-4 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan Yüksek Askeri Şura toplantısında çeteye ismi bulaşan mensuplarını gündemine alması bekleniyor. Ancak 'Vatansever' çetesiyle ilgili dosyanın Ankara Cumhuriyet Başsavcı Yardımcısı Hamza Keleş tarafından henüz ilgili savcı olan Şemseddin Özcan'a gönderilmediği öğrenildi. Çete dosyasına ilişkin işlemler hafta içerisinde hızlandırılmadığı takdirde çete mensupları ile telefon görüşmeleri tespit edilen TSK mensuplarıyla ilgili işlemlerin başlatılması beklenmiyor. VGBH mensupları ile organik bağlantı içinde olduğu tespit edilen 10 civarında muvazzaf subayın bulunduğu belirtilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber