Ankara Valisi su sorununa çözüm arıyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2007 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA VALİSİ ÖNAL: "SU SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ KONUSUNDA ÇABA HARCIYORUZ"

- VALİ KEMAL ÖNAL:

- "ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE TÜRKİYE'NİN BÜYÜK BÖLÜMÜ SUSUZLUK TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA KALACAK"

(FOTOĞRAFLI)

ADANA (İHA) - Ankara Valisi Kemal Önal, başkentin su sorununun çözümü konusunda çaba harcadıklarını belirterek, önümüzdeki dönemde Türkiye'nin büyük bölümünün susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını söyledi.

Adana Valiliği görevini yürütürken 3 yıl önce Ankara'ya atanan Vali Kemal Önal, ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Adana'da, Ticaret Odası yetkilileriyle görüştü. Adana Valisi İlhan Atış'ın da hazır bulunduğu ziyarette Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş, Başkan Yardımcıları Ali Gizer ve Ali Münif Yeğenağa, yönetim kurulu üyeleri Sadık Batuman, İsmail Babacan ve ATO Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu'dan bilgi alan Vali Önal, Adana'daki görev süresinin meslek hayatının

en güzel ve verimli dönemleri arasında yer aldığını söyledi. Görev süresi içerisinde Adana Valiliği ile ATO'nun son derece uyumlu çalışmalar gerçekleştirdiğini, Adana'nın ülke gündeminde ses getiren etkinliklere imza attığını belirten Vali Önal, "ATO'nun aynı uyumlu tabloyu Ankara'ya atanmamdan sonra Sayın Cahit Kıraç ve İlhan Atış'la da sürdürdüğünü izlemekten mutluyum" dedi.

Görüşme sırasında Ankara'nın su sıkıntısının büyük boyutlara ulaştığını, yağışların yeterli düzeyde olmamasından dolayı mevcut su kaynaklarının kente sadece 70 gün yetebileceğini anlatan Vali Önal, "Bunun için acil önlemler üzerinde duruyoruz. İlk olarak Ankara'ya 125 kilometre uzaklıktaki Kızılırmak'tan su getirilebilmesi konusunda çalışmalara başladık. Gerektiğinde buna ilave olarak çeşitli tedbirlerin alınması da gündemimizde bulunmaktadır. Susuzluk önümüzdeki dönemde sadece Ankara'yı değil, ülkenin

büyük bölümünü ilgilendiren en önemli sorun olarak karşımıza çıkacaktır" diye konuştu.

Adana Valisi İlhan Atış da, Adana'nın su konusunda sorun yaşanmayan Türkiye'nin az sayıdaki şehri arasında bulunduğunu, bu bakımdan Adanalılar'ın kendilerini "şanslı" sayabileceklerini söyledi.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş ise, ziyaretlerinden dolayı Ankara Valisi Kemal Önal ve Adana Valisi İlhan Atış'a teşekkür ederken, Adana Ticaret Odası'nın öncü bir kurum olarak Adana'nın ve Çukurova'nın sosyoekonomik sorunlarının çözümlenmesi ve ticari hayatının zenginleştirilmesi konusundaki çalışmalarını bundan böyle de artırarak sürdürmeye kararlı olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber