Devlet Opera ve Balesi 111 personel almak için sınav açtı

Haber Giriş : 25 Temmuz 2007 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Opera ve Balesi'nin, 111 bale, solo, koro, orkestra sanatçısı ve atölye personeli almak için açtığı sınav ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Devlet Opera ve Balesi, 111 bale, solo, koro, orkestra sanatçısı ve atölye personeli almak için sınav açtı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ilanında sınavla personel alınacağı duyuruldu. En son 2005 yılının sonunda sınav açan ve 230'u aşkın sanatçı ve teknik elemanı kadrosuna alan Devlet Opera ve Balesi, İstanbul, İzmir, Antalya ve Mersin müdürlüklerine ve Ankara'da Genel Müdürlüğe toplam 111 kadrolu-sözleşmeli sanatçı ve atölye elemanı alacak. Bunun için Maliye Bakanlığı'ndan da gerekli izni alan Devlet Opera ve Balesi, 20 Ağustos- 3 Eylül günleri arasında sınav yapacak. Sınav için adayların 6-16 Ağustos 2007 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekiyor. Başvuru sırasında adayların son 6 ay içerisinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf, öğrenim belgesi, adli sicil raporu, nüfus cüzdanı örneği getirmeleri ve ?Sınav Giriş Formu" nu doldurmaları gerekecek.

Sınav sonucunda, İstanbul'a 43, Ankara'ya 32, İzmir'e 17 Antalya?ya 11 ve Mersin'e 8 kişi alınacak.

Alınacaklar arasında bale, solo, koro, orkestra sanatçıları, dramaturg ve suflör, ışık uzmanı, makyajcı, perukacı, kopist, sahne kostümcüsü, marangoz, sahne demircisi, kondüvit, lutiye, kolacı gibi personel bulunuyor.(

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber