İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Keşke o gün savaşı kaybetseydik' diyen imam açığa alındı

Gaziantep Valiliği, merkez Şahinbey ilçesindeki bir camide bayram namazında yapılan vaazla ilgili imam açığa alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2019 17:10, Son Güncelleme : 04 Haziran 2019 18:19
'Keşke o gün savaşı kaybetseydik' diyen imam açığa alındı

Merkez Şahinbey ilçesinde bulunan İyinacar Camisi'nde bayram namazı için gidenler, cami imamının vaaz sırasında, "Kurtuluş mücadelesinde bizi kandırdılar. 1.İnönü'de şöyle zafer kazandılar, 2.İnönü'de şöyle zafer kazandılar. Sakarya'da şöyle zafer kazandılar. Şöyle kahramanlık yapılmış, böyle kahramanlık yapılmış. Yunanlıları denize döktüler. Nerde döktüler. Hepsi yalan, keşke o gün savaşı kaybetseydik, belki Osmanlı'yı daha sonra yeniden kurabilirdik" ifadelerini kullandığı anları sosyal medyada paylaştı.

İmamın, sözleri kısa sürede sosyal medyada tepki topladı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Daha önce imam hakkında soruşturma başlatıldığını duyuran Gaziantep Valiliği'nden yeni bir açıklama geldi. Açıklamada imamın açığa alındığı belirtildi:

"İlimiz Şahinbey ilçesi İyinacar Camisi'nde bayram namazında yapılan vaazla ilgili sosyal medya ve basında yer alan haberler üzerine idari soruşturma başlatılmış, ilgili görevli bu kapsamda açığa alınmıştır"

NE OLMUŞTU?

Gaziantep'in Şahinbey ilçesindeki İyinacar Camii'nde bayram hutbesi sırasında bir imam "Kurtuluş mücadelesinde bizi kandırdılar. 1. İnönü'de şöyle zafer kazandılar, 2. İnönü'de şöyle zafer kazandılar. Sakarya'da şöyle zafer kazandılar. Şöyle kahramanlık yapılmış, böyle kahramanlık yapılmış. Yunanlıları denize döktüler. Nerde döktüler. Hepsi yalan, keşke o gün savaşı kaybetseydik, belki Osmanlı'yı daha sonra yeniden kurabilirdik" ifadelerini kullandı.

İmamın görüntülerinin sosyal medyada yayılması ve tepki çekmesinin ardından Gaziantep Valiliği, imam hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Valilik'ten yapılan açıklamada "İlimiz Şahinbey ilçesi İyinacar Camisinde bayram namazında yapılan vaazla ilgili sosyal medya ve basında yeralan haberler üzerine soruşturma başlatılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber