'Benden Düşük Puanlılar Atandı' Diyenler Ne Yapmalı?

Bir KPSS yerleştirmesi daha geride kaldı. Ancak, açıklanan taban puanları inceleyen çok sayıda 2007/5 KPSS tercihi yapan aday, kendisinden daha düşüklü puanlı kişilerin yerleştiğini iddia ederek sitemize başvuruda bulunmaktadır. İletilmiş olan başvuruları iki başlık altında toplayarak ortak bir açıklama yapma gereği duyuyoruz. Konuya ilişkin olarak yaptığımız detaylı açıklama için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Temmuz 2007 10:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- HİÇ ARAŞTIRMA YAPMAYANLAR

Memurlar.net'e iletilen şikayet başvurularının bir kısmını hiç araştırma yapmayan adaylar oluşturmaktadır. Bu gruba giren adaylar, sadece kendisinden daha düşük puan alan adayların atandığını belirterek bir yanlışlık olduğunu iddia etmektedir. Oysaki, aranan niteliklerden dolayı düşük puanlı birinin yerleştirilmesi mümkündür. Zira her kadro için farklı farklı nitelikler aranmış ve bu kılavuzda yer almıştır. Adayların, aranan niteliklere göre tercih yapması gerekmekteydi. Bu çerçevede örneğin sağlık ve din hizmetleri kadrolarında, 90 puan almamış olan adayların yerleştirilmesi yapılabilmiştir. Buna bakıp da, 90 puan alan bir adayın, "benden daha düşük puanlı bir atandı" demesi, hiç bir araştırma yapmadığını göstermektedir.

"Düşük puan alan bir aday atanabilir mi?" başlıklı, 2006 yılında yayımladığımız bir haberi okumak için tıklayınız.

2- ARAŞTIRMA YAPANLAR

Sitemize iletilen bir kısım başvurular ise oldukça ciddi niteliktedir. Bu türden başvurularda, adaylar, tercih yaptıkları sayfanın birer çıktısını alarak, her bir kadro için açıklanan taban puanların tek tek karşılaştırması yapmış durumdalar. Bu tür başvuruların bir sağlamasını da bizler yaptık. Bu çerçevede, yerleştirilmeme nedenlerine açıklama getiremediğimiz ve yanlış yapılma ihtimalini yüksek gördüğümüz başvuru sahiplerine, "tercih çıktısı ve taban puan çizelgesi" ile ÖSYM'ye yazılı itiraz etmelerini önerdik. Bu aşamada, yapılan yanlışlığın tam olarak neden kaynaklandığını tespit edememiş durumdayız. Bu şekildeki adaylardan, sitemize geri dönüş olması halinde, daha sağlıklı açıklama yapılması mümkün olabilecektir.

ADAYLAR İTİRAZ ETMEDEN ÖNCE NE YAPMALIDIR

Öncelikle, itiraz edebilmek için tercih sayfasının bir nüshası adayın elinde olmalıdır. Adaylar, tercih etmiş oldukları kadroların karşısında yer alan nitelikleri kontrol etmeli ve bu nitelikleri taşıyor ise ÖSYM'nin açıkladığı taban puanlara bakmalıdır. Yerleştirme yapılmama gerekçesinin büyük bir kısmı, adayların nitelik kadrolarını ciddi bir şekilde okumamaları ve bölüm, yaş vb. taşımadıkları nitelikleri içeren kadroları tercihleri arasına yazmalarından kaynaklanmaktadır. Bu nedenle, hakkını aramak isteyen bir adayın, bu karşılaştırmayı, dikkatli bir şekilde yapması ve ÖSYM dahil hiçbir kamu kurumunu, gereksiz iş yüküne boğmaması gerekmektedir.

Tercih kılavuzu için buraya, taban puanlar için şuraya tıklayabilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber