Danıştay davasında sürpriz tanık

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 26 Temmuz 2007 12:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay davasında sürpriz tanık

Danıştay saldırısı sanığı Alparslan Aslan ve diğer sanıkların yargılanmasına devam ediliyor.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Danıştay 2. Daire üyeleri ve Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik saldırılarla ilgili davaya devam ediliyor. Cumhuriyet Gazetesi'ne atılan bombalar ile Ümraniye'de ele geçen bombaların aynı seriden ve türden olduğunun belirlenmesi üzerine gözler davaya çevrildi. Bugünkü duruşmada Cumhuriyet Gazetesi'ne bomba atılması ile ilgili yeni tanıklar dinlenecek.

Ümraniye'de ele geçen bombalar ile ilgili dosyanın ise halen mahkemeye ulaşmadığı öğrenildi.

Geçen duruşmada, mahkeme başkanı Orhan Karadeniz, Ümraniye'de bulunan bombaların duruşma ile ilgisi olduğunu belirterek davanın genişletilmesine karar vermişti. Karadeniz ayrıca bombalar ile ilgili bilgi ve belgelerin kendilerine ulaştırılması için İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na yazı yazılmasını talep etmişti.

Danıştay sanığı Alparslan Arslan'ın Cumhuriyet Gazetesi'ne bomba atılması için İstanbul Harem Otogarı'nda çalışan bir kişiye 20 milyar teklif etiği belirtildi. Davanın bugünkü duruşmasında Cumhuriyet Gazetesi'ni bombalaması için para teklif edilen tanığın dinlenmesi bekleniyor.

Danıştay davasında, tutuklu sanıklar Alparslan Arslan, Erhan Timuroğlu, Aykut Metin Şükre, Süleyman Esen, Osman Yıldırım, İsmail Sağır, Tekin Irşi yargılanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber